• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/telegraf

20.07.2024

08:44

Brat poslao dokumenta i novac ubici policajca! Faton Hajrizi imao pakleni plan

Printscreen, MUP Srbije

Vesti

Brat poslao dokumenta i novac ubici policajca! Faton Hajrizi imao pakleni plan

Podeli vest

Fatonu Hajriziju koji je ubio policajca Nikolu Krsmanovića i ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića rođeni brat Artan iz Nemačke poštom poslao svoja dokumenta, ali i novac.

Kako smo već pisali nakon zločina u Lipničkom Šoru kada je jedan policajac ubijen, a drugi ranjen, pronađena su dokumenta, pasoš fantomskog Kosova i nemačka lična karta na ime Artana Hajrizija. 

Foto: Video Printscreen

Dokumenta Artana Hajrizija pronađena na mestu ubistva policajca

 

U prvom trenutku se verovalo da je on ubica, ali je ubrzo utvrđeno da se on nalazi u Nemačkoj, a da je ta dokumenta imao njegov brat Faton, osuđeni ubica koji je početkom jula pobegao iz zatvora. 

Čak se i sam Artan oglasio iz Nemačke, tvrdeći da mu je brat ukrao dokumenta i da on nema veze sa zločinom. Međutim, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su te tvrdnje lažne.

Dačić je postavio pitanje zašto bi se Faton vraćao u Preševo ako je već bio u Nemačkoj, ako tvrdi Artan.

- Tražićemo da se iz Nemačke izruči Artan Hajrizi, brat ubice - kazao je Dačić.

Foto: MUP Srbije

Fatona Hajrizija na Kosovu slave kao heroja jer je ubio sprskog policajca

 

Inače među onima koji su pratili lik i delo ubice Fatona Hajrizija odmah se pronela priča da je on u Srbiju došao kako bi izvršio ubistvo i kako bi bio zatvoren, a potom prebačen u zatvor na Kosovu, gde bi bio proglašen herojem, poput pripadnika "Kumanovske grupe".

Da se ubijeni šiptarski terorista sada na Kosovu veliča i od njega se pravi heroj pokazuje činejnica da je predsednik opštine Srbica na Kosovu, Hajrizijevom rodnom mestu, Fadilj Nura, otkazao muzičko veče iz "poštovanja prema porodici Fatona Hajrizija".

 

 

- Zbog današnjeg ubistva u Srbiji našeg sugrađanina Fatona Hajrizija i u znak poštovanja prema njegovoj užoj porodici, posebno prema roditeljima, večerašnje muzičko veče u okviru "Dana dijaspore" se otkazuje - naveo je Nura na Fejsbuku.

Prema tvrdnjama izvora, brat Artan je znao za Fatonove planove.

- Čak je dao novac da Faton podmiti čuvare u Vučitrnu kako bi pobegao - tvrdi izvor koji poznaje Hajrizije i dodaje:

- Sigurno je i da je njemu 16. jula poštom stigla lična karta iz Nemačke, a kosovski pasoš na Artanovo ime je preuzeo ovde, jer Artan ima nemačka dokumenta.

Da se ovako nešto najevrovatnije dogodilo nagovestio je i sam ministar Dačić.

- Po kojoj logici lice se iz Hanovera vraća u Preševo ilegalno i ponovo pokuša da ilegalno ode u Nemačku? Iz ovoga se jasno vidi da je to dogovoreno ranije i da je reč o organizovanom aktu. Nemačka policija treba hitno da odgovori da li je Faton bio u Hanoveru i kako je ušao i izašao, kao i kako se našao u Preševu i zašto, sa kojim ciljem? Posledica tog terorističkog akta i organizacije je ubistvo policajca, i zato tražimo i očekujemo punu saradnju sa nemačkom policijom i EULEKSOM, a ne laži u koje niko ne veruje - rekao je Dačić.

Srpska policija smatra Artana Hajrizija saučesnikom ili pomagačem svog brata, ali ostaje da se vidi da li će biti uhapšen u Nemačkoj.

Foto: Informer

Ubica nije hteo da se preda i pucao je na policajce koji su ga likvidirali

 

Podsetimo Faton Hajrizi je juče likvidiran u mestu Trbušnica, nakon što je ispalio ceo šaržer iz pištolja na policajce, odbijajući da se preda. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

HIT! Bivši ministar DSS za svoje postupke i Rio Tinto okrivio Komunističku partiju, vratio se u 1945, pa potvrdio: Rudarstvo nam treba, od toga živi 40.000 ljudi
Politika

HIT! Bivši ministar DSS za svoje postupke i Rio Tinto okrivio Komunističku partiju, vratio se u 1945, pa potvrdio: Rudarstvo nam treba, od toga živi 40.000 ljudi

Nekadašnji ministar nauke i zaštite životne sredine i rudarstva i energetike iz redova Demokratske stranke Srbije (DSS) u periodu od 2004. do 2008. godine Aleksandar Popović pokušao je da na krajne apsurdan način spere krivicu sa sebe i bivše vlasti, čiji je deo bio kada su doveli Rio Tinto u zemlju.

20.07.2024

10:12

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima!
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima!

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Sport

Planeta

Zabava

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta
Kultura

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta

Posle julske pauze, Beogradsko dramsko pozorište će sa svojim hit predstavama Čovek slon, Budućnost, Laž i Švejk tokom avgusta gostovati na svim većim festivalima u regionu, dok će na Letnjoj sceni - BDP Millennium team Areni u okviru projekta Novi glasovi biti izvedene premijere dve predstave: Rake (24.8) i Kavez za ptice (30.8).

19.07.2024

12:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija