• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

20.07.2024

22:28

Stravična porodična tragedija: Sin jedinac ubio oca političara sa 40 uboda nožem!

Informer/Fejsbuk

Vesti

Stravična porodična tragedija: Sin jedinac ubio oca političara sa 40 uboda nožem!

Podeli vest

Stravična porodična tragedija dogodila se na današnji dan pre osam godina u Smederevskoj Palanci.

Ignjat Bećić (22) je sa čak 40 uboda nožem usmrtio oca Zlatana (51), profesora i odbornika Skupštine opštine u tom gradu! Besomučno ga je ubadao i kad je stigla policija, pa su policajci pendrecima morali da ga odvoje od smrtno ranjenog oca.

Ovaj užasan zločin dogodio se u dvorištu porodične kuće Bećića, u ulici Nikole Tesle u Smederevskoj Palanci, posle burne svađe između oca i sina jedinca.

Iskasapio ga na ulici

Prvi ubod Zlatan je tog 20. jula 2016. godine zadobio u dnevnoj sobi, oko 8.30 časova. Pokušao je da pobegne, ali ga je Ignjat sustigao u dvorištu i nastavio da ga ubada, dok ga nije savladao na ulici ispred kapije.

Zlatan nije uspeo da se odbrani, jer je počeo da gubi mnogo krvi. Uzmicao je i samo govorio: "Nemoj sine, nemoj to da radiš!" 

Policajci su zatekli Ignjata u toku samog čina ubistva, međutim, on je bio toliko raspomamljen da su palicama morali da ga odvoje od već potpuno nemoćnog oca. Zlatan je preminuo u bolnici dvadesetak minuta kasnije.

Zlatanova majka Ranka (72) prisustvovala je tragičnom događaju i pokušala bezuspešno da spreči unuka da joj ubije sina. Potom je smeštena u palanačku bolnicu, iako nije bila povređena, zbog uznemirenosti. Nije bila u stanju ni da ode na sinovljevu sahranu...

Motiv krvoprolića do danas nije zvanično utvrđen i bio je u domenu nagađanja, čak i komšija i prijatelja ubijenog profesora engleskog jezika i odbornika palanačke skupštine.

- Poslednjih dana su se svađali njih dvojica, čuo sam, nije to bilo ništa neuobičajeno. I ranije se dešavalo, ali bi posle zajedno išli u kafiće, gledali utakmice - ispričao je novinarima posle tragedije porodični prijatelj Bećića.

Zlatan je u tom trenutku bio angažovan u Demokratskoj stranci Srbije, čiji je odbornik bio u Skupštini opštine. Njegova prva žena je bila Olivera, od koje se razveo i sa njom je imao sina jedinca Ignjata.

Jedan Zlatanov poznanik ispričao je za medije da nije poznavao Ignjata, ali da je čuo da je mladić bio veoma razmažen:

- Pričali su mi da je zloupotrebljavao pažnju roditelja nakon što su se razveli. Pored toga, i Zlatan i Olivera su posle razvoda imali druge veze, a Ignjat je bio sin jedinac i svi su mu poklanjali pažnju.

Nije mogao da govori

Sahrani Zlatana Bećića na palanačkom groblju, osim majke koja je bila u bolnici, nije prisustvovala ni Zlatanova prva žena Olivera, koju je vest o tragediji zatekla na moru. Od njega su se oprostili kolege odbornici, brojni prijatelji, stranački drugovi i saradnici.

Nakon hapšenja, desetak sati od ubistva, mladić je sa krivičnom prijavom predat tužilaštvu, gde mu je određen pritvor. Nije bio u stanju ni reč da izusti...

Prebačen je odmah potom u Specijalnu zatvorsku bolnicu u zgradi Centralnog zatvora u Beogradu. Pre "prekida svesti" studirao je DIF u Beogradu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija