• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

23.07.2024

10:15

Nije podignuta optužnica! Doktor koji je osumnjičen za nasilnu smrt bebe pušten iz pritvora

Privatna arhiva

Vesti

Nije podignuta optužnica! Doktor koji je osumnjičen za nasilnu smrt bebe pušten iz pritvora

Podeli vest

Lekar specijalista ginekologije i akušerstva M.M. (44) iz Rume, koji se šest meseci nalazio u pritvoru zbog sumnje da je izvršio akušersko nasilje prilikom porođaja Marice Mihajlović, usled čega je nastupila smrt bebe, pušten je iz pritvora, potvrđeno je za medije iz Višeg suda u Sremskoj Mitrovici.

Kako za "Blic"objašnjavaju iz Višeg suda, lekar M.M. je nakon šest meseci provedenih u pritvoru pušten na slobodu jer nadležno tužilaštvo nije podiglo optužnicu, te nema zakonskog osnova da se drži u pritvoru.

Da li će tužilaštvo podizati optužnicu, za sada nije poznato.

Podsetimo, lekar M.M. zaposlen u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici uhapšen je 20. januara nakon sumnje koju je u javnost iznela porodilja Marica Mihajlović (26) iz Šida, koja je ispričala da je zbog akušerskog nasilja koje je doživela prilikom porođaja, njena tek rođena beba preminula.

Nakon ovog slučaja u Sremskoj Mitrovici, to je postala jedna od gorućih tema koja je potresla domaću javnost.

Foto: Tanjug

 

 

Njena bolna i stravična ispovest rastužila je ne samo Srbiju, već i čitav region. Marica se na društvenim mrežama oglasila potresnom porukom kojom je ponovo rasplakala javnost.

Kako je "Blic" pisao, Marica je u bolnicu primljena 11. januara, a već sledećeg dana joj je bila uključena indukcija, doktori su je pripremali za porođaj.

Oni su videli da ne mogu da se otvorim i da beba ne može da se spusti. Pratili su situaciju, ali porođaj nikako nije mogao da se desi - ispričala je vidno potresena Marica.

Kako je tada navela, prošlo je i pet sati popodne, a doktor još ništa nije odlučio oko carskog reza.

- Nije hteo da uradi carski rez. Pustio je da ide sve svojim tokom. Molila sam ga da uradi carski. Vreme je prolazilo, babice su me pregledale, govorile su mi da nisam za prirodni porođaj. Oko 9 i 10 uveče, jako sporo se dešavalo, beba je previsoko bila. Došla je druga žena na porođaj, on je pustio da se tako mučim sama. Babice su videle da ne mogu da se porodim - ispričala je vidno potresena žena.

Da stvar bude još gora, kako tvrdi, doktor ju je sve vreme vređao. Iako su babice pokušavale da je odbrane, nije pomagalo.

Foto: Informer/privatna arhiva

 

 

- Govorio mi je da će da mi razbije glavu, izbije zube, da ću da imam dve lobanje. Kada sam izgubila svest, beba se zaglavila u karlicu. Srce je stalo, došlo je oštećenja na mozgu. Rođena je bez pulsa, uspeli su da je vrate u život malo, odvezli je u Novi Sad, odakle mi je i javljeno da je beba umrla sledećeg dana. Tačan uzrok smrti je nasilnički porođaj. Babice su ga molile, jedna mu je rekla - zar u ovakvom trenutku vi nju da vređate. Udario me je i stiskao me za vilicu - ispričala je Marica za "Blic TV".

Nakon Maričine priče o stravičnom akušerskom nasilju, otvorila se Pandorina kutija. Čak tri porodilje su optužile doktora M. M. za užasno akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Dve od njih su doživele ono najgore - smrt bebe usled porođaja.

Nakon saslušanja, sud je doktoru M.M. po predlogu tužilaštva odredio pritvor po čl. 211 stav 1, tačke 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku - zbog opasnosti od ometanja postupka uticajem na svedoke, opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Kako će se dalje odvijati ovaj slučaj, ostaje da se vidi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Senka porodice Obama i dalje lebdi nad Belom kućom! Duboka država je u potpunoj panici! Ima li Kamala Haris bilo kakve šanse? (VIDEO)
Live TV

Senka porodice Obama i dalje lebdi nad Belom kućom! Duboka država je u potpunoj panici! Ima li Kamala Haris bilo kakve šanse? (VIDEO)

Šta posle odustajanja Bajdena? Nemačka formirala kriznu grupu u slučaju pobede Bajdena. CNN objavio: Zapad smišlja kako da mobilizuje ljude u cilju rata protiv Rusije. Izraelska vojska presrela dronove lansirane iz Libana. Na ove i druge važne svetske teme, u emisiji "Rat uživo" gvorili su Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT Balkan i Petar Đurđev iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program javio se i analitičar Dejan Bumbić koji je komentarisao trenutnu situaciju u Americi i potencijalnu predsedničku kandidatkinju Kamalu Haris.

22.07.2024

22:33

Izrael i Jemen u ratnom plamenu! SVET SRLJA U HAOS! Srbija čuva mir! (VIDEO)
Live TV

Izrael i Jemen u ratnom plamenu! SVET SRLJA U HAOS! Srbija čuva mir! (VIDEO)

Da li muslimani imaju jedinstvo ili ne? Arapski svet nije reagovao onako kako bi trebalo kada je napadnuta Gaza. Huti su ušli u otvoreni rat sa Izraelom. Da li se bure baruta na Bliskom istoku širi? Našoj državi najznačajnije je da zadrži mir i stabilnost. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Miodrag Jevtić, pukovnik u penziji, nekadašnji dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i Miloje Pršić,

22.07.2024

18:41

Sport

Planeta

(VIDEO) Veoma sumnjivo! Javio se "AI" Bajden?! Čudna situacija na prvom govoru Kamale, mrežama se šire šokantne teorije!
GORI INTERNET

(VIDEO) Veoma sumnjivo! Javio se "AI" Bajden?! Čudna situacija na prvom govoru Kamale, mrežama se šire šokantne teorije!

Američka potpredsednica Kamala Haris održala je juče govor u predizbornom štabu demokrata u Vilmingtonu, dan nakon što je šef Bele kuće Džo Bajden objavio da odustaje od izborne trke i podržava nju za stranačku predsedničku nominaciju. Na skupu se preko telefona obratio i američki predsednik Džo Bajden, međutim, mnogi na društvenim mrežama tvrde da to zapravo nije Bajdenov glas.

23.07.2024

10:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Lokalizovan požar na Tari!
Srbija

Lokalizovan požar na Tari!

Borba sa požarom na Tari, iznad Krtice, na putu Perućac - Mitrovac još traje. Vatrogasne ekipe su zaustavile širenje vatre i gase panjeve...

22.07.2024

18:43

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja
Srbija

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja

Crkva Svete Nedelje u prizrenskom naselju Potkaljaja postala je ženski manastir. Za igumaniju novoosnovanog manastira Srpke pravoslavne crkve postavljena je monahinju Zlata, koja je do sada službovala u manastiru Brnjak, kod Zubinog Potoka.

22.07.2024

16:16