• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

23.07.2024

11:50

Sa povređenom bebom trudna majka u Tiršovoj! Tetka kritično nakon nezgode u zabavnom parku

Facebook/Polіcія Mikolaїvsьkoї oblastі

Vesti

Sa povređenom bebom trudna majka u Tiršovoj! Tetka kritično nakon nezgode u zabavnom parku

Podeli vest

Srpsku javnost je potresla vest da je jednogodišnja beba teško povređena u zabavnom parku u Novom Pazaru. Pored dečaka, povrede je zadobila njegova trudna majka, ali i tetka u čijem se naručju dete nalazilo.

Kako prenosi Kurir, dečak je sada zdravstveno stabilno i van životne ugroženosti, iako je na prvi mah bio u kritičnom stanju.

Ono što je najvažnije je da je prevaziđena koma i taj kritični period u kom se zatekao kada je bio u Novom Pazaru, odnosno kada je 14-godišnja devojčica koja se vozila zip lajnom udarila tetku, u čijem naručju se nalazio ovaj dečak. Podsećamo, tetka se nalazi takođe u teškom stanju, a ono što bih napomenula od najnovijih informacija jeste da je i dečakova majka s njim u Tiršovu, i to u sedmom mesecu trudnoće - prenosi Kurir.

Bebi su urađeni svi neurološki pregledi i skener celog tela, a ustanovljeno je da nema vidljivih povreda kada je reč o tom moždanom skeneru. Lekari su zadovoljni trenutnim zdravstvenim stanjem i kažu da nema potrebe za operacijom, što je ujedno i najvažnije.

Foto: Miroljub Mihailović Piki

 

 

Na ulazu u zabavni park okačeno je obaveštenje da zabavni park neće raditi.

Oglasio se i otac devojčice koja je zip lajnom naletela na tetku i jednogodišnju bebu. On kaže da njegova ćerka ni u jednom trenutku nije izgubila kontrolu dok se spuštala, već je samo taj loš raspored uticao na to da ona udari direktno u njih.

Građani se pitaju kako je moguće da je neko dobio dozvolu da napravi takav zabavni park. U komentarima na društvenim mrežama roditelji pišu da se već dogodilo nekoliko manjih povreda u ovom zabavnom parku koji inače radi samo dva do tri meseca.

Napomenuo je da je istraga nadležnih organa u vezi sa ovom nesrećom i dalje u toku.

Nemamo detalje ko je dozvolio da se napravi ovakav zabavni park i da li su uopšte ovde imali sve potrebne dozvole. U trenutku kada se incident dogodio, na svu sreću u parku se našla doktorka Lejla Ćeranić koja je dečaku pružila prvu pomoć jer ovo mesto nalazi na nekih 15 do 20 km od Novopazarske opšte bolnice.

Tako da je ona pritekla u pomoć i dečaku pružila kao što rekao prvu pomoć i reanimirala ga do Novopazarske opšte bolnice što su kasnije lekari rekli da je bilo od izuzetnog značaja za njega.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Senka porodice Obama i dalje lebdi nad Belom kućom! Duboka država je u potpunoj panici! Ima li Kamala Haris bilo kakve šanse? (VIDEO)
Live TV

Senka porodice Obama i dalje lebdi nad Belom kućom! Duboka država je u potpunoj panici! Ima li Kamala Haris bilo kakve šanse? (VIDEO)

Šta posle odustajanja Bajdena? Nemačka formirala kriznu grupu u slučaju pobede Bajdena. CNN objavio: Zapad smišlja kako da mobilizuje ljude u cilju rata protiv Rusije. Izraelska vojska presrela dronove lansirane iz Libana. Na ove i druge važne svetske teme, u emisiji "Rat uživo" gvorili su Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT Balkan i Petar Đurđev iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program javio se i analitičar Nenad Bumbić koji je komentarisao trenutnu situaciju u Americi i potencijalnu predsedničku kandidatkinju Kamalu Haris.

22.07.2024

22:33

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Lokalizovan požar na Tari!
Srbija

Lokalizovan požar na Tari!

Borba sa požarom na Tari, iznad Krtice, na putu Perućac - Mitrovac još traje. Vatrogasne ekipe su zaustavile širenje vatre i gase panjeve...

22.07.2024

18:43

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja
Srbija

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja

Crkva Svete Nedelje u prizrenskom naselju Potkaljaja postala je ženski manastir. Za igumaniju novoosnovanog manastira Srpke pravoslavne crkve postavljena je monahinju Zlata, koja je do sada službovala u manastiru Brnjak, kod Zubinog Potoka.

22.07.2024

16:16