• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: P. I.

26.07.2024

10:10

Svađa roditelja sa zatvorskim stražarima: Reagovala ministarka pravde (VIDEO)

P. I.

Vesti

Svađa roditelja sa zatvorskim stražarima: Reagovala ministarka pravde (VIDEO)

Podeli vest

Roditelji ubijenih mladih u Duboni i Malom Orašju posvađalil su se sa stražarima u Centralnom zatvoru!

Ispred CZ izbio je manji incident jer su roditelji dece koju je ubio Uroš Blažić saznali da ne mogu svi da uđu u zatvorsku sudnicu.

Foto: Foto: Zoran Sinko

 

Nakon tog saznanja Dalibor Todorović, jedan od roditelja ubijenih mladih, zvao je ministarku pravde koja mu je u ličnom razgovoru saopštila da radi bezbednosti u zatvorsku sudnicu može da uđe samo sedam roditelja.

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu danas bi trebalo da se održi pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, optuženom da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet i ranio 12 osoba.

Pripremno ročište 23. maja je po ulasku optuženih u sudnicu prekinuto jer su roditelji ubijenih i ranjenih nasrnuli na Blažiće, usled čega su pripadnici pravosudne straže odmah Blažiće izveli iz sudnice. 

Nakon toga, Vrhovni sud je odredio da se pripremno ročište i glavni pretres u ovom predmetu, održe izvan područja Višeg suda u Smederevu, odnosno u sudnici Višeg suda u Beogradu, u beogradskom Okružnom zatvoru.

Foto: Foto: Zoran Sinko

 

Po završetku pripremnog ročišta sudija će zakazati glavni pretres (suđenje) na kojem bi Blažići trebalo detaljno da iznesu odbranu.

Uroš Blažić je na saslušanju u tužilaštvu priznao krivicu, ali u svojoj odbrani nije pokazao ni malo kajanja za počinjeni masakr, već je pokušao sebe da predstavi kao žrtvu podsmeha žitelja mesta u kojima je počinio zločin, navodi se u optužnici u koju je Tanjug imao uvid.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hrvatska ucenjuje Crnu Goru zbog članstva u Evropskoj uniji! Milo je morao da bude u vazalnom položaju zarad dobrih odnosa! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska ucenjuje Crnu Goru zbog članstva u Evropskoj uniji! Milo je morao da bude u vazalnom položaju zarad dobrih odnosa! (VIDEO)

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske juče je notom koja je upućena Veleposlanstvu Crne Gore u Zagrebu, izvestilo Crnu Goru da je Hrvatska proglasila predsednika Skupštine Crne Gore Andriju Mandića, poslanika u Skupštini Crne Gore Milana Kneževića i potpredsednika Vlade Crne Gore Aleksu Bečića nepoželjnima. Ovu sramnu odluku komentarisali su predsednik dokumentacionog centra "Veritas" Savo Štrbac i Maksim Vučinić iz Radničke partije Crne Gore.

26.07.2024

09:35

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija