• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.07.2024

11:38

Detalji otmice i svirepog zločina! Kidnapovali muškarca, on pao sa zgrade i poginuo

Shutterstock

Vesti

Detalji otmice i svirepog zločina! Kidnapovali muškarca, on pao sa zgrade i poginuo

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četvorice osumnjičenih za protivpravno lišenje slobode B.B. od 25. do 26. jula 2024. godine, koje su izvršili na svirep način usled čega je B.B. istog dana preminuo.

"Osumnjičenima se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja krivično delo Protivpravno lišenje slobode iz člana 132. stav 4 u vezi stava 1 i 3 Krivičnog zakonika u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina" piše u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičeni Boris A. saslušan je u VJT u Beogradu gde se branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok su druga trojica osumnjičenih u bekstvu.

Tužilaštvo je predložilo da sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svoj četvorici osumnjičenih odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

 

Foto: N.Š.

Policijski automobil/Ilustracija

 

U odnosu na osumnjičene koji su u bekstvu, tužilaštvo je predložilo i raspisivanje poternice.

"Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni zajednički, sa umišljajem protivpravno držali zatvorenog i ograničavali slobodu kretanja oštećenom B.B. od 25. do 26. jula 2024. godine, kojeg su tukli i zlostavljali, najpre u jednoj vikendici na Fruškoj gori, a potom i u jednom stanu na Konjarniku, gde su ga držali vezanog za radijator i tukli rukama i nogama u predelu glave i tela, a sve zbog dugova koje B.B. ima prema njima" navodi se u saopštenju.

U jednom trenutku B.B. je uspeo da se oslobodi, a zatim je pokušao da pobegne iz stana, te je tom prilikom sa terase stana koji se nalazi na 27. spratu zgrade pao na betonsku površinu i preminuo na licu mesta.

Osumnjičeni su nakon toga, jedan po jedan napustili ovaj stan, pokupivši za sobom smeće, pikavce od cigareta, plastične vezice i makaze koje su koristili prilikom protivpravnog lišenja slobode oštećenog.

U odnosu na smrt B.B, kako se sumnja, osumnjičeni su postupali iz nehata, odnosno bili su svesni da usled njihovih radnji može nastupiti smrt oštećenog, ali su olako držali da do toga neće doći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija