• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.07.2024

14:40

Ovako se branio Amerikanac uhapšen u Beogradu! Sav istetoviran, našli mu pištolj i šuriken (FOTO)

printscreen

Vesti

Ovako se branio Amerikanac uhapšen u Beogradu! Sav istetoviran, našli mu pištolj i šuriken (FOTO)

Podeli vest

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je državljanin Sjedinjenih Američkih Država Alexander Martin M. (36) zbog sumnje da je 27. jula 2024. godine u centru Beograda neovlašćeno nosio pištolj sa okvirom u kojem se nalazilo šest metaka, dok je u sobi jednog hostela gde je neprijavljeno boravio, neovlašćeno držao još jedan okvir i 14 metaka različitog kalibra.

"Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu" saopšteno je iz tužilaštva.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

 

Foto: Društvene mreže

Pištolj koji je nađen kod Amerikanca

 

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija za šta je zaprećena kazna od 2 do 12 godina zatvora, u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

 

 

"Postoje osnovi sumnje da je Alexander Martin M. svestan svog dela, čije je izvršenje hteo, kao i svestan njegove zabranjenosti, 27. jula 2024. godine u 14:20 časova nosio vatreno oružje bez dozvole nadležnog organa i to pištolj marke “KEL-TEC” sa okrivrom i 6 bojevih metaka, kada je zaustavljen od strane policijskih službenika koji su navedeni pištolj sa municijom pronašli u torbici koju je nosio oko vrata" navodi se u saopštenju tužilaštva.

Prilikom pretresa na adresi neprijavljenog boravišta u jednom hostelu, u sobi koju je koristio osumnjičeni, kako se dodaje, pronađen je još jedan okvir sa pet pripadajućih metaka, kao i još devet metaka koji su se nalazili u torbi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Irena Vujović: Pozivati na smrt je opako i opasno
Politika

Irena Vujović: Pozivati na smrt je opako i opasno

Osuđujem uvredljive, sulude i krajnje zlonamerne komentare upućene na račun predsednika Vlade Republike Srbije Miloša Vučevića, nakon objave vesti da je pozitivan na korona virus, izjavila je danas Irena Vujović potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine.

29.07.2024

18:45

Biljana Pantić Pilja: Retorika mržnje uzela maha
Politika

Biljana Pantić Pilja: Retorika mržnje uzela maha

Ponovo su pristalice opozicije pokazale da njihova mržnja nema granicu. Na vest da je predsednik Vučević pozitivan na kovid, đilasovci su mu poželeli da nikad ne ozdravi, izjavila je danas Biljana Pantić Pilja član Predsedništva Srpske napredne stranke.

29.07.2024

18:41

TV

Da li treba vratiti obavezni vojni rok u Srbiju? Kapetan Dragan ima interesantno rešenje za našu omladinu!
Live TV

Da li treba vratiti obavezni vojni rok u Srbiju? Kapetan Dragan ima interesantno rešenje za našu omladinu!

2011. ukinuto je obavezno služenje vojnog roka. Nakon toga krenulo je nešto što se bliži savremenim normama. Da li se u Srbiju vraća obavezno služenje vojnog roka? Kakve će biti mogućnosti, a kakvi modeli služenja u emisijij "Otvoreni studio" govorili su Dragan Vasiljković iz fondacije "Kapetan Dragan", Mile Rosić ispred udruženja heroja Košara i Paštrika i pukovnik u penziji Sreten Egerić.

29.07.2024

18:43

Sport

Novak Nadala poslao u penziju! Đoković srušio najvećeg rivala i dobio "poslednji ples"! (FOTO)
Olimpijske igre

Novak Nadala poslao u penziju! Đoković srušio najvećeg rivala i dobio "poslednji ples"! (FOTO)

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković (37) srušio je najvećeg rivala Rafaela Nadala (38) sa 6:1, 6:4, u 2. kolu olimpijskog turnira u Parizu i maltene ga poslao u penziju! Srbin je bio u prilici da deklasira legendarnog Španca i to na terenima Rolan Garosa, turnira koji je Rafa osvajao 14 puta u karijeri. Dozvolio je, ipak, u drugom setu Špancu da se vrati i unese dramu u duel, ali srećom izvukao se i dobio ovaj istorijski meč.

29.07.2024

15:33

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija