• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.07.2024

08:59

Saradnik Radoja Zvicera uhapšen u Turskoj: "Kavčanin" pao zbog šverca 2,5 tona koke

Printskrin video

Vesti

Saradnik Radoja Zvicera uhapšen u Turskoj: "Kavčanin" pao zbog šverca 2,5 tona koke

Podeli vest

Dragan Pavlićević, blizak saradnik odbeglog šefa "kavačkog klana" Radoja Zvicera, uhapšen je u Istanbulu sa Šveđaninom Aleksanderom Gustafsonom, dok je u Bodrumu dolijao i Aleksandar Nedevski. Svi su bili na Interpolovoj poternici zbog šverca droge iz Južne Amerike

Kako je Informer ranije izveštavao Turska policija uhapsila u nedelju trojicu opasnih mafijaša i narko-dilera, među kojima je i Crnogorac Dragan Pavlićević, blizak saradnik odbeglog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera!

Pavlićević je uhvaćen u Istanbulu sa Šveđaninom Aleksanderom Gustafsonom, dok je u Bodrumu pao njihov saradnik, Makedonac Aleksandar Nedevski. Svi se sumnjiče da su učestvovali u švercu ukupno 2,5 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Foto: prinntscreen fb

 

Prevare i pranje novca

Mediji u Turskoj i Crnoj Gori preneli su da je Pavlićević bio na crvenoj Interpolovoj poternici. Pavlićevića su crnogorske vlasti označile kao jednog od organizatora "kavačkog klana", čiji je šef Radoje Zvicer, i imao je ključnu ulogu u dogovorima o preuzimanju novca od šverca droge. Za njim je Interpolova poternica raspisana 23. jula.

Kako je naveo turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja, uhapšene su tri osobe u Istanbulu i Bodrumu.
- Pavlićević i Aleksander Gustafson, za kojima se tragalo zbog krivičnih dela prevara i trgovina drogom, uhvaćeni su u nedelju u Istanbulu, dok je u Bodrumu priveden Aleksandar Nedevski. Gustafson je na poternici zbog trgovine drogom, prevara, falsifikovanja dokumenata i pranja novca. Za njim je Švedska raspisala potragu, dok se za Pavlićevićem tragalo zbog sumnje da je krijumčario narkotike i da je pripadnik crnogorskog kriminalnog klana. Za njim traga Crna Gora. Obojica su uhvaćena u Istanbulu - istakao je ministar Jerlikaja.


On je dodao da je Švedska raspisala poternicu za Nedevskim, i to zbog trgovine narkoticima i pranja para.
- Sumnja se da su učestvovali u krijumčarenju 1.570 kilograma kokaina iz Ekvadora i Kolumbije u Australiju, Holandiju i Crnu Goru. Sumnja se da su prošvercovali i oko 900 kilograma kokaina iz Ekvadora u Evropu - objasnio je turski ministar policije.

Krvavi rat

Inače, Zvicer je u bekstvu još od aprila 2021, kada je, prema pisanju pojedinih crnogorskih medija, od saradnika iz crnogorskih službi bezbednosti, obavešten da će biti uhapšen. Za njim je, osim Crne Gore, poternicu raspisala i Srbija. Spekulisalo se da često menja boravišta, prvenstveno iz straha od rivalskog "škaljarskog klana", s kojima su "kavčani" već deset godina u krvavom ratu, u kom je likvidirano više od 60 ljudi.

Zvicer se poslednjih godina navodno krio po Aziji i Južnoj Americi, a u oktobru 2022. odjeknula je vest u medijima da je na njega pokušan atentat u Panami. Međutim, za to nije bilo zvaničnih potvrda, pa je i dalje misterija gde se krije jedan od najtraženijih begunaca s ovih prostora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

U Ukrajini prosečno gine 2000 vojnika dnevno! Uspesi su sa obe strane mali, a gubici ogromni!
Live TV

U Ukrajini prosečno gine 2000 vojnika dnevno! Uspesi su sa obe strane mali, a gubici ogromni!

Zelenski na liniji fronta u Harkovu. Nemačka poručila da se ne plaši pretnji Putina zbog rasporeda raketa. Maduro ponovo predsednik! Erdogan preti da bi Truska mogla da uđe u Izrael. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Mitar Kovač, general i prof. dr Branko Nadoveza iz Instituta za noviju istoriju Srbije. Uživo u program javio se novinar i ratni reporter Igor Damjanović koji je govorio o najnovijim vestima iz Malija.

29.07.2024

21:31

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija