• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.07.2024

09:25

"Pala" banda pljačkaša u Austriji! Ukrali 300.000 evra, svi su sa ovih prostora

Shutterstock

Vesti

"Pala" banda pljačkaša u Austriji! Ukrali 300.000 evra, svi su sa ovih prostora

Podeli vest

Regionalni sud u Salcburgu proglasio je krivim državljane Bosne i Hercegovine (56, 44, 33) zbog 48 provalnih krađa pri čemu je pričinjena šteta od 300.000 evra.

Oni su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne.

Kako prenose austrijski mediji, reč je o “profesionalnim kriminalcima” koji su namenski vikendima dolazili u Austriji i vršili provale u kuće i stanove.

Javni tužilac je rekao da su uglavnom vikendima i praznicima dolazili u Austriji i za sedam meseci, od jula, 2023. do februara, 2024. godine, uspeli da obiju 48 objekata.

Uglavnom su “operisali” po Gornjoj Austriji. Ipak, nakon što je policija pokrenula istragu, uspeli su da ih otkriju na osnovu tragova obuće, ali i DNK tragova. Takođe, uvek su koristili isti “modus operandi”, što je policiji dalo do znanja da se radi o istim izvršiocima.

Vođa šest puta osuđivan

"Idejni vođa" bio je kriminalac koji je već šest puta osuđivan, dok preostala dvojica nemaju krivični dosije.

"Trebao mi je novac kako bih vratio dugove", rekao je pred sudom najiskusniji kriminalac među njima.

 

Foto: EPA

Policija u Austriji/Ilustracija

 

Ostala dvojica su priznala da su na ovo pristali zbog teške finansijske situacije. Jedan od njih je čak i rekao: "Nikada u svom životu ovo nisam radio, ovo mi je prvi put".

Kako je rekao javni tužilac, sva trojica su imali svoje zadatke. Najmlađi je bio vozač, dok su ostala dvojica provaljivala u kuće i uglavnom krali novac i nakit.

Na kraju, sud je zaključio da je vrednost plena oko 300.000 evra, pišu Nezavisne novine.

Nakon što su priznali, glavni osumnjičeni je dobio pet godina zatvora, drugi je dobio tri i po godine, dok je najmlađi, koji je bio vozač, osuđen na dve i po godine zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

U Ukrajini prosečno gine 2000 vojnika dnevno! Uspesi su sa obe strane mali, a gubici ogromni!
Live TV

U Ukrajini prosečno gine 2000 vojnika dnevno! Uspesi su sa obe strane mali, a gubici ogromni!

Zelenski na liniji fronta u Harkovu. Nemačka poručila da se ne plaši pretnji Putina zbog rasporeda raketa. Maduro ponovo predsednik! Erdogan preti da bi Truska mogla da uđe u Izrael. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Mitar Kovač, general i prof. dr Branko Nadoveza iz Instituta za noviju istoriju Srbije. Uživo u program javio se novinar i ratni reporter Igor Damjanović koji je govorio o najnovijim vestima iz Malija.

29.07.2024

21:31

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija