• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS

30.07.2024

14:35

Od početka godine poginulo 257 ljudi: Među nastradalima sve više mladih

Printscreen

Vesti

Od početka godine poginulo 257 ljudi: Među nastradalima sve više mladih

Podeli vest

Od početka godine u saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginulo je čak 257 ljudi.

To je za RTS potvrdio Branko Stamatović, vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja:

- Najčešći uzrok saobraćajnih nesreća je neprilagođena brzina i zbog toga se dogodi trećina nesreća. Takođe, ove godine je za oko 30 odsto porastao broj mladih koji su nastradali u saobraćajnim nesrećama.

Stamatović je istakao i da je za poslednjih mesec dana kroz Srbiju prošlo preko dva miliona vozila koja su samo tranzitirala, a u prethodnih deset dana bilo je gotovo četiri miliona putnika na graničnim prelazima.

- Ovi podaci govore da su putevi opterećeni i da to treba imati u vidu prilikom planiranja putovanja - naveo je Stamatović.

Poručio je svima koji putuju da u putovanje uračunaju vreme koje će provesti na graničnim prelazima i da ne pokušavaju da brzom vožnjom nadoknade vreme koje su proveli čekajući na granici, pošto time ugrožavaju i sebe i druge putnike:

- Od početka jula u saobraćajnim nesrećama poginule su 44 osobe, što je povećanje u odnosu na jul prošle godine, kada je poginulo 10 osoba manje. To su podaci koji upozoravaju i koje moramo ozbiljno da shvatimo. Moramo svi mnogo više da vodimo računa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Žestok odgovor Milenka Jovanova Aleksandru Paviću: Mi radimo za Srbiju, a ne za Rusiju ili SAD
Politika

Žestok odgovor Milenka Jovanova Aleksandru Paviću: Mi radimo za Srbiju, a ne za Rusiju ili SAD

Početak popodnevnog dela sednice Narodne skupštine obeležilo je obraćanje Aleksandra Pavića (Mi glas iz naroda - prof. dr Branislav Nestorović), koji je poručio šefu poslaničke grupe SNS Milenku Jovanovu „da je usvojio globalističku mantru iz udžbenika CIA“, na šta mu je Jovanov replicirao da, za razliku od Pavića, on nikada nije bio u Americi, dok je Pavić tamo i živeo, te da su Amerikanci mogli lako da ga zavrbuju.

30.07.2024

16:11

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija