• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

30.07.2024

18:34

Krvavi porodični pir u Batajnici: Babicu muž ubio sekirom, pa se obesio!

Informer/Facebook

Vesti

Krvavi porodični pir u Batajnici: Babicu muž ubio sekirom, pa se obesio!

Podeli vest

Čedomir Jovanić (43) iz beogradskog naselja Batajnica sekirom je ubio suprugu Blaženku Grbić Jovanić (39), koja je radila kao babica u porodilištu "Narodni front", a onda se obesio na tavanu porodične kuće!

Tragedija je otkrivena pre tačno dve godine, 30. jula 2022., kada je kum nesrećnih supružnika došao kod njih da vidi zašto se ne javljaju na telefon. Tad je kroz prozor video obešenog Čedomira i o svemu obavestio policiju.

Motiv stravičnog porodičnog zločina, kako se naknadno ispostavilo, leži u tome što je Blaženka nekoliko dana pre saopštila mužu da želi razvod. Nesrećna žena dugo je trpela porodično nasilje pa je rešila da "preseče" agoniju i da ga ostavi.

Sumnjao da ima drugog

Čedomir s tim nije mogao da se pomiri, pobesneo je i pomislio je da je ona našla drugog muškarca. Blaženka ga je uzalud ubeđivala da nema nikog drugog, ali se njemu pomračio um pa ju je iskasapio na spavanju i potom presudio i sebi.

Krvava drama dogodila u Ulici velike međe.

- Dejan L., kum Jovanića, u subotu je u više navrata telefonom pozivao Čedomira i Blaženku, ali oni se nisu javljali. Znao je da njihovo dvoje dece nisu kod kuće, ćerka (18) im je bila u inostranstvu, a sin (12) kod babe po majci u Bačkoj Topoli, pa je Dejan u večernjim satima zabrinut otišao do kumova - kazao je tada naš sagovornik iz istrage.

Foto: Informer/Marko Đoković

Prostorija u kojoj je pronađen obešen ubica Čedomir Jovanić

Zvonio je na vrata Jovanićima, međutim, niko mu nije otvarao. Onda se popeo uz stepenice sa zadnje strane kuće i kroz prozor, u potkrovlju, video obešenog Čedomira:

- Pošto je kuća bila zaključana, osim policije su pozvani i vatrogasci koji su razvalili vrata. Pregledom prostorija u prizemlju, na krevetu u spavaćoj sobi pronađena je Blaženka smrskane glave, a pored kreveta je bila i sekira umrljana krvlju. Ona je najverovatnije ubijena na spavanju, jer na telu nije imala povrede koje bi ukazivale da je pokušala da se odbrani. Nakon što je ubio suprugu, Čedomir se popeo na tavan i obesio o krovnu gredu.  

Komšije ove porodice otkrile su da je Jovanić u poslednje tri godine radio u Nemačkoj, dok je Blaženka živela u Batajnici sa njihovo dvoje dece. 

- Čedomir je često dolazio da obiđe porodicu, poslednji put je pre oko dve nedelje došao kući na godišnji odmor. Trebalo je da se vrati polovinom avgusta. Oni su dobra i poštena porodica, imaju dvoje lepo odgojene i vaspitane dece. Sreća je da nisu bili tu da vide mrtve roditelje. Ne mogu ni da zamisim zašto je Čedomir to uradio...

Na drugoj strani, jedan rođak ubijene babice kazao nam je da brak Čedomira i Blaženke nije baš bio tako idiličan.

- On je mnogo pio i tada je znao da bude nezgodan... - kratko je rekao on.

Foto: Informer/Facebook

Žrtva Blaženka Jovanić o kojoj su svi imali samo reči hvale

Ubijena žena je, inače, uglavnom ćutala o svojoj muci sa suprugom, ali se požalila nekim najbližim prijateljima da je on agresivan kad popije i da joj je najlepše kad je odustan iz kuće. Kad god bi došao kući iz Nemačke počeo bi da pije i da je maltretira.

Bila vredna i požrtvovana

Babica Ljiljana, Blaženkina koleginica iz porodilišta "Narodni front", bila je šokirana zbog ove tragedije.  

- Radile smo zajedno poslednjih deset godina. Bila je dobra, vredna i plemenita žena, požrtvovana majka. Borila se za svoje dvoje dece, radila je i privatno. Kolegama je uvek izlazila u susret, svakom je htela da pomogne, da uskoči. Obožavale su je i pacijentkinje i doktori i druge medicinske sestre. Kada su mi javili da je ubijena, nisam mogla da dođem sebi. Ona je trebalo u nedelju da radi prvu smenu i ja sam došla da je zamenim. Volela bih da sam morala da je menjam zbog nekih lepih stvari, a ne zato što je više nema... 

I koleginicu takođe ubio muž

Blaženkina koleginica iz porodilišta "Narodni front" Maja Đorđević (38), sa kojom je radila na istom odeljenju, pet godina ranije doživela je sličnu sudbinu. Maju je 12. jula 2017. ispred Centra za socijalni rad u Rakovici nožem izmasakrirao bivši muž Marko Nikolić, koji je tom prilikom zadavio i njihovog četvorogodišnjeg sina Mihaila. Monstrum se zatim ubio u ćeliji Centralnog zatvora u Beogradu, preklavši se slomljenim ogledalom. 
Maja i Blaženka su bile bliske i družile su se.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kraj rata nije ni blizu, Rusija je na prekretnici! Proizvode 4000 dronova dnevno, a njihovi avioni i tenkovi deluju nepobedivo!
Live TV

Kraj rata nije ni blizu, Rusija je na prekretnici! Proizvode 4000 dronova dnevno, a njihovi avioni i tenkovi deluju nepobedivo!

Nastavljaju se borbe na više delova ukrajinskog fronta. Zelenski posetio Volin. U Rusiji počele planske vojne vežbe ruske ratne mornarice. Protesti u Venecueli zbog izbornih rezultata. Maduro poručio: Ilon Mask je novi neprijatelj. Izraelske snage napustile su Kan Junis. Hezbolah preuzeo odgovornost na napad Izraela. Na ove teme u emsiji "Rat uživo" govorili su general Vinko Pandurević i novinar Dragan Vujičić. Uživo u program javio se i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević koji je komentarisao događaje u Ukrajini, ali i u celom svetu.

30.07.2024

22:26

Svet koji poznajemo nepovratno nestaje! Bal satane na otvaranju OI je atak na pravoslavlje! (VIDEO)
Live TV

Svet koji poznajemo nepovratno nestaje! Bal satane na otvaranju OI je atak na pravoslavlje! (VIDEO)

Istorija čovečanstva je istorija rata, ali ovaj rat koji se danas vodi je sudbonosan za čitavo čovečanstvo. Vlada gola sila koja ne obraća pažnju ni na ugovore ni na konvencije . Satanizam se više ne krije, na plaštu demokratiije zloupotrebljavaju se i deca. Evrovizija je pokazala katastrofalno lice, a Olimpijske igre otišle su tri koraka dalje . Slika Davinčija Tajna večera na najbrutalniji način je ismejana. U poslednje vreme u svetu centrala nepogrešivo "greši". Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su stručnjak za bezbednost Nikola Antić, Marina Galogaža iz Društva sunarodnika Rusije i pravoslavni publicista Ranko Gojković.

30.07.2024

18:44

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21