• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dnevnik

31.07.2024

14:42

Bivši učenik (16) pretukao nastavnika! Uskoro suđenje nasilnom maloletniku

N. S.

Vesti

Bivši učenik (16) pretukao nastavnika! Uskoro suđenje nasilnom maloletniku

Podeli vest

Šesnaestogodišnjak iz Bačke Palanke, koji je uhapšen zbog sumnje da je 8. maja napao i teško povredio Slobodana Z. (65), nastavnika Tehničke škole "9. maj" u tom mestu, naći će se pred sudijom za maloletnike novosadskog Višeg suda 6. avgusta.

Tada bi trebalo da iznese odbranu, nakon čega će biti saslušan oštećeni, kao i predloženi svedoci. Maloletnik se tereti za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i trenutno se nalazi iza rešetaka, a o produženju pritvora odlučivaće se dva dana pre glavnog pretresa. 

Do nemilog događaja je došlo 8. maja u popodnevnoj smeni, u školi koju je ranije pohađao šesnaestogodišnjak.

Kako su nakon incidenta pojasnili u Tehničkoj školi "9. maj", njihov bivši đak je zajedno sa učenicima iz odeljenja ušao na prvi čas kod nastavnika praktične nastave Slobodana Z. i počeo da ga provocira. Nastavnik ga je zamolio da napusti učionicu, jer nije više učenik te škole. 

Po izlasku iz učionice, maloletnik je fizički napao profesora praktične nastave i naneo mu teške povrede glave. Odmah je reagovao školski policajac, a učenici koji su volonteri Crvenog krsta ukazali su nastavniku prvu pomoć.

O oncidentu su odmah obavešteni MUP i Hitna medicinska služba Bačke Palanke, koja je povređenog nastavnika prevezla u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

Maloletnik je uhapšen i priveden na saslušanje sudiji za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu, koji mu je odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti da bi ostankom na slobodi mogao da utiče na svedoke, mogućnosti ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti.

Zbog napada na nastavnika, prosvetari iz Bačke Palanke su u znak podrške kolegi organizovali protest.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)
Live TV

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)

Iran je odlučio da napadne Izrael. Samo se čeka trenutak kada će Teheran sprovesti osvetu za zločin koji je učinio Izrael. Ono što se dešava na relaciji Tel Aviv: Teheran je višedecenijski problem. U poslednje vreme, stvari su kulminirale! Sve više zvaničnika iz Tel Aviva potvrđuje ovu informaciju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Lea Kummer, dugogodišnja dopisnica sa Bliskog istoka i politikolog Vladimir Kljajić.

06.08.2024

16:04

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

Domaćice misle da štede, a tako troše najviše struje! Pranje odeće na ovoj temperaturi vuče dvostruko više novca!
Dom i porodica

Domaćice misle da štede, a tako troše najviše struje! Pranje odeće na ovoj temperaturi vuče dvostruko više novca!

Efikasno korišćenje veš-mašine ne samo da štedi energiju, već i smanjuje troškove domaćinstva. Istraživanja su pokazala da odabir odgovarajuće temperature pranja može značajno uticati na potrošnju struje i vode, kao i na dugovečnost same odeće. Evo šta sve treba znati o optimizaciji pranja veša i kako odabrati najbolji program za različite vrste tkanina.

06.08.2024

18:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija