• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infoirmer/Blic

02.08.2024

06:45

Evo hoće li biti podignuta optužnica protiv Dragijevića i Jankovića: Ispitano oko 25 svedoka

Shutterstock, Društvene mreže

Vesti

Evo hoće li biti podignuta optužnica protiv Dragijevića i Jankovića: Ispitano oko 25 svedoka

Podeli vest

Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru preostalo je još oko dva meseca da prikupe sve dokaze protiv osumnjičenih Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50) za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, a kako saznajemo, u Tužilaštvo su stigla DNK i GPS veštačenja i u toku je njihova analiza.

Kako navode iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru za "Blic", veštačena su tri automobila i do sad je ispitano oko 25 svedoka.

Veštačenje GPS

Rezultat veštačenja od 26. marta je, prema našim nezvaničnim saznanjima, pokazao da su se osumnjičeni kretali vozilom pored kuće odnosno pojate u kojoj je Danka bila sa bratom i majkom.

Dva različita iskaza Dragijevića

Dejan Dragijević, prvoosumnjičeni za ubistvo devojčice je saslušan 11. jula u VJT u Zaječaru na sopstveni zahtev i tada je u potpunosti negirao da je ubio devojčicu u Banjskom polju uprkos tome što je na prvom saslušanju do detalja opisao kako je izvršio krivično delo.

Kako smo ranije pisali, Tužilaštvo sada ima dva različita iskaza osumnjičenog, a Viši sud u Zaječaru će, kada za to bude vreme, proceniti koji je istinit.

Foto: Foto: Informer

 

 

Osumnjičeni i dalje u pritvoru

Kako saznajemo, Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji se sumnjiče za ubistvo devojčice će, za sada, ostati u pritvoru.

- Biće ispoštovan rok do šest meseci za podizanje optužnice, a nadamo se da će optužnica i pre toga biti podignuta. Po prispeću svih veštačenja, videće se da li ima potrebe da se ponovo radi rekonstrukcija događaja - kaže naš izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim saznanjima, u ovom slučaju se, za sada, neće dodatno ispitivati novi svedoci.

Sve priznao, pa porekao

Kako je "Blic" ranije pisao, Dragijević je na prvom saslušanju u VJT u Zaječaru ispričao da je on bio na mestu suvozača u službenom automobilu "fiat panda", dok je za volanom bio njegov kolega Srđan Janković.

- Priznao je da je Janković automobilom oborio devojčicu koja je sama bila na putu, a da je on potom uneo u vozilo na zadnje sedište i da ju je golim rukama zadavio - rekao je naš izvor upoznat sa slučajem ranije.

Prema našim tadašnjim nezvaničnim saznanjima, Dragijević je do detalja opisao zločin i priznao svoju i otkrio ulogu Jankovića u celom zločinu. Međutim, on nije želeo da otkrije gde se nalazi telo devojčice.

- Rekao je da su telo odneli na deponiju na Starobanjskom putu, ali da je on telo premestio dva dana kasnije, 28. marta, te da su mu u tome pomogli otac Radoslav i brat Dalibor. Tačnu lokaciju nije otkrio - rekao je naš izvor.

Suprotno od Dragijevića, Janković se na saslušanju nakon hapšenja branio ćutanjem, a onda je, početkom juna, odlučio da želi da progovori. On je u potpunosti negirao da ima bilo kakve veze sa nestankom i ubistvom devojčice iz Bora.

Međutim, Dragijević je zatim negirao da je ubio devojčicu.

Foto: Informer

 

 

Za medije se oglasio Milan Ilić, deda Danke Ilić, koji je rekao da je promena iskaza osumnjičenog Dragijevića očekivana.

Jedan preminuo, drugi na slobodi

Radoslav Dragijević (73), koji se sumnjiči da je sinu Dejanu pomogao da premesti telo dvogodišnje Danke, pušten je 29. maja na slobodu budući da mu je istekao dvomesečni pritvor u kom se nalazio zbog sumnje da je počinio krivično delo - pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Od samog početka, on se branio ćutanjem, a po izlasku iz pritvora, rekao je da nema šta da kaže.

Sa Radoslavom je uhapšen i njegov sin Dalibor koji je preminuo samo dan kasnije u prostorija Policijske uprave Bor.

On je, navodno, pre smrti priznao da je pomogao bratu da premesti delo Danke.

Nedugo nakon Daliborove sahrane, preminula je majka braće Dragijević, a supruga Radoslava Dragijevića, Svetlana Dragijević, na čijoj su sahrani prisustvovali u pratnji policije i Dejan i Radoslav.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Zapadu odgovara da se sukob u Ukrajini produži! Samo Sloveni ginu u ovom ratu! (VIDEO)
Live TV

Zapadu odgovara da se sukob u Ukrajini produži! Samo Sloveni ginu u ovom ratu! (VIDEO)

Koliko bi upotreba američkih F-16 lovaca od strane ukrajinske vojske, kada do nje eventualno dođe, mogla da promeni situaciju na frontu? Da li će oni Rusima predstavljati otežavajuću okolnost u ovom sukobu? Postoji li uopšte aerodrom dovoljnog kvaliteta za poletanje ovih lovaca u Ukrajini? Na ova, ali i na brojna druga ratna pitanja iz sveta, odgovore su davali gosti "Rata uživo" - novinar i ratni reporter Igor Damjanović i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije.

01.08.2024

22:26

Napad Irana na Izrael bi nas odveo u Treći svetski rat! Takav sukob jednostavno ne bi mogao da ne eskalira van svojih granica! (VIDEO)
Live TV

Napad Irana na Izrael bi nas odveo u Treći svetski rat! Takav sukob jednostavno ne bi mogao da ne eskalira van svojih granica! (VIDEO)

Najviši iranski zvaničnici sastaće se danas sa predstavnicima regionalnih saveznika iz Libana, Iraka i Jemena kako bi razgovarali o potencijalnoj odmazdi protiv Izraela nakon ubistva lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu, reklo je pet neimenovanih izvora za Rojters. Region se suočava sa rizikom proširenja sukoba između Izraela, Irana i njegovih saveznika nakon ubistva Hanijea u sredu i ubistva višeg komandanta Hezbolaha u utorak u izraelskom napadu na predgrađe Bejruta. O tome kakve, potencijalno katastrofalne, posledice bi ovo moglo da ima na svet govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić u emisiji "Info dan" televizije Informer.

01.08.2024

16:00

(VIDEO) Nepravda! Ubio momka i devojku i dobio samo dve i po godine! Bolna ispovest skrhanog oca nastradalog Borisa Majorskog!
Live TV

(VIDEO) Nepravda! Ubio momka i devojku i dobio samo dve i po godine! Bolna ispovest skrhanog oca nastradalog Borisa Majorskog!

Dejana Neralić (17) i njen momak Boris Majorski (18) nastradali su u oktobru 2022. godine, u saobraćajnoj nesreći kod Beške. Osnovni sud u Staroj Pazovi je doneo presudu protiv Slobodana B. (84), vozača "mercedesa" koji je izazvao nesreću, a koji je prvostepeno osuđen na tri godine zatvora! O tom užasnom događaju u Info jutru govorio je otac poginulog momka Vladimir Majroski.

01.08.2024

13:02

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21