• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

02.08.2024

14:56

Ubica iz Žitorađe priznao krivicu: Ne sećam se koliko puta sam ga izbo nožem!

Fejsbuk

Vesti

Ubica iz Žitorađe priznao krivicu: Ne sećam se koliko puta sam ga izbo nožem!

Podeli vest

Pred tužiocem Višeg tužilaštva u Prokuplju danas je saslušan Vladan Selimović (49) iz sela Glašinac kod Žitorađe zbog sumnje da je nožem ubio Dejana Ilića (49) iz istog sela.

Kako nezvanično saznajemo, Selimović je priznao da je ubio Ilića, ali nije mogao da se seti koliko mu je uboda naneo. Ispitani su i svedoci koji tvrde da je ubijeni prvi njemu prišao sa pivskom flašom u ruci.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudu da se osumnjičenom odredi pritvor do 30 dana, o čemu će naknadno biti odlučeno.

Posekao srpom staricu

Prethodno su se tokom jutra, dok je Vladan  bio kod tužioca, ispred zgrade prokupačkog suda i tužilaštva okupili meštani Glašinca u znak podrške ovom čoveku. Oni su uporno ponavljali da je on spasao selo i sve u njemu, sa molbom nadležnim organima da to uzmu u obzir.

- On nas je sve spasao. Razumemo da je reč o krivičnom delu, ali samo želimo da ukažemo na okolnosti i situaciju. Smatramo da sve treba da se uzme u obzir - naglasio je meštanin Glašinca Nikola Krstić.

On je dodao da su, kada se u selu čulo da je Dejan Ilić pušten iz pritvora u kojem je bio 30 dana jer je srpom naneo više posekotina majci Selimovića, svi bili preplašeni i strepili od toga koga će ponovo da napadne.

Foto: Informer.rs

Mesto krvoprolića ispred seoske prodavnice

- Meni je ulazio u kuću. Komšijino dete je povredio, svoju majku je povređivao pa se krila kod komšije u štali, sve dok nije prebačena u Dom starih. Nema kuće u selu i okolnim selima koja nisu strahovala - nadovezala se i jedna meštanka Glašinca.

Bio strah i trepet

Istovremeno, oni skupljaju priloge kako bi platili dvojicu advokata koje su angažovali da brane osumnjičenog, a pokrenuli su i peticiju podrške.

Osumnjičeni Selimović je, podsetimo, Ilića izbo nožem ispred seoske prodavnice. Nož je, kako se sumnja, poneo od kuće. Ubijeni je od višestrukih uboda preminuo na mestu.

Meštani sela redom tvrde da je ubijeni bio strah i trepet u selu i da su svi zazirali od njega. U pitanju je višestruki povratnik u vršenju raznih krivičnih dela. Ranije je osuđivan, uglavnom za nasilje u porodici i tuče.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kompanija m:tel proslavila krsnu slavu u manastiru Lovnica
Društvo

Kompanija m:tel proslavila krsnu slavu u manastiru Lovnica

Kompanija m:tel je pre tri godine obnovila tradiciju proslave svoje krsne slave Svetog proroka Ilije, i to u manastirima širom Republike Srpske, što je prilika da se pomognu ova važna mesta za celi srpski narod. Ove godine svoju krsnu slavu m:tel je proslavio u manastiru Lovnica, iz XIII veka, koji predstavlja jedan od najvrednijih kulturnih spomenika koji datiraju iz doba Nemanjića.

02.08.2024

16:16

TV

Špijunski avioni nadleću oko Srbije i prikupljaju sve podatke! Amerika snima sve položaje vojske i fabrike za proizvodnju oružja!
Live TV

Špijunski avioni nadleću oko Srbije i prikupljaju sve podatke! Amerika snima sve položaje vojske i fabrike za proizvodnju oružja!

Pitanje je u kakvom bezbednosnom sistemu se nalazi naš narod. Špijunska afera dešavala se u Srbiji već mesec dana. Tri puta u toku jula meseca jedna letilica vazduhoplovstva SAD-a letela je oko granica Srbije i iznad BiH. Ova letilica opremljena je specijalnom opremom pomoću koje posmatra pokretne ciljeve na kopnu i moru. Ovaj avion je deset puta u toku godine leteo oko granica Srbije. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Danka Nešović, direktorka PEP akademije za avijaciju i pilot Boriša Mandić.

02.08.2024

15:35

Putin će imati samo jedan uslov za okončanje rata! Zelenski je uveo čitav ukrajinski narod u propast, a državu u nestajanje! (VIDEO)
Live TV

Putin će imati samo jedan uslov za okončanje rata! Zelenski je uveo čitav ukrajinski narod u propast, a državu u nestajanje! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je počeo da dopušta mogućnost mirovnih pregovora sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom, zbog verovatnog dolaska Donalda Trampa na vlast u Americi, piše Onet pozivajući se na poljskog politikologa Vitolda Sokalu. Ova saznanja i pitanje da li će do pregovora uskoro i doći komentarisali su Ivan Ivanović iz SNP "Naši" i putem video-linka bivši protivterorista i dobrovoljac u ratu u Donbasu Radomir Počuča.

02.08.2024

12:35

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija