• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

03.08.2024

08:02

Godinama skrivali tela svojih roditelja: Jedna stvar je zajednička svim ovim jezivim slučajevima

Video Printscreen

Vesti

Godinama skrivali tela svojih roditelja: Jedna stvar je zajednička svim ovim jezivim slučajevima

Podeli vest

U Ćićevcu je 30. jula otkriveno da je ćerka Vera M. (66) dve godine prikrivala smrt svoje majke V. M. (88) kako bi dobijala njenu penziju. Međutim, uprkos tome što je javnost ovaj slučaj šokirao, u proteklih dva meseca otkriveno je najmanje dva ovakva slučaja, a zabeleženi su i prethodnih godina.

Slučaj u Pojatama kod Ćićevca otkriven je kada su meštani policiji prijavili da komšinicu Veru M. (66) nisu videli više od pola godine. Patrola je ubrzo otišla na lice mesta i tada su zatekli užas.

Telo majke dve godine skrivala u kući

Kako je saopštio potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, Vera M. je prikrivala smrt svoje majke kako bi nastavila da prima njenu penziju. V. M. je umrla 28. juna 2022. godine, a njeno telo je bilo u kući, u krevetu, umotano u ćebe.

Navodno, njih dve su bile korisnice socijalne pomoći i bile su slabog materijalnog stanja. Kako su pisali mediji, u par navrat su dobijale pomoć Crvenog krsta.

Foto: MUP Srbije

 

 

Rekao da mu je otac u zatvoru

Sličaj slučaj dogodio se u Subotici, kada je Jožef M. (37) uhapšen pošto je tri godine držao u kući telo oca Jožefa M. kojeg je, nakon verbalnog sukoba, ubio. Policija je saopštila da je zbog sumnje da je Jožef ubio oca, urađen pretres kuće i drugih prostorija i da je u pomoćnoj kući, odnosno u podrumu, pronađeno telo njegovog oca.

Inače, kako su meštani tada ispričali za "Blic", Jožef je komšijama rekao da će mu otac izaći iz zatvora 4. aprila ove godine, međutim, kako i dalje nisu viđali čoveka, jedan od komšija je potegao veze i proverio da li je on zaista u zatvoru.

- Utvrđeno je da stariji nije bio nijedan dan u zatvoru. Jedino je mlađi Jožef zaista bio u zatvoru zbog tuče. Juče sam pratila unuka i videla ga da stoji tu. Stajao je mrtav hladan. Celu kuću je uništio, povadio je grejanje, sve prodao. Kada su digli podrum kaže komšija da su se videle noge starijeg Jožefa. Ubio ga je lopatom, ovo je strašno zaista - rekla je za "Blic" njihove komšinica.

Zakopao oca

Pre toga, policiju je pozvao David D. (53) iz Zemuna, te je priznao da je pre osam godina zakopao telo svog oca Branislava D. (79). Kako smo tada pisali, on je čak osam godina primao penziju svog mrtvog oca.

On ga je zakopao u kući u Zemunu, a policija je pronašla lobanju i delove skeleta na dubini oko jedan metar.

Dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložio je ekshumaciju tela Branislava kao bi se utvrdilo na koji način je muškarac preminuo.

Foto: Informer/Tanjug/Shutterstock

 

 

Primao penziju od 1.700 evra

Slobodan P. (55) zakopao je telo svoje nepokretne majke Stevane P. (83) u njihovoj garaži u beogradskom naselju Dedinje kako bi posle njene smrti nastavio da prima staričinu penziju od 1.700 evra.

Sin je majku prvo držao u krevetu, pa u kadi, da bi je na kraju zakopao u garaži u dvorištu kuće. Njega je bivša supruga prijavila policiji.

Kako su pisali mediji, kada je žena preminula, sin ju je umotao u čaršav, stavio ju je u krevet i pokrio. Posle nekoliko dana, telo je počeo da se oseća, pa je telo majke prebacio u kadu. Navodno je svakog dana dolivao ledenu vodu i menjao led ne bi li sprečio da se telo raspadne. Međutim, uprkos tome se i dalje osećalo.

Tada je odlučio da zakopa majčino telo u garaži. Majku je sa sve čaršavom stavio u iskopanu rupu, a potom ju je zatrpao zemljom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

U naredna 72 sata Iran će napasti Izrael? Hezbolah odlučuje da li će doći do eksalacije ili ne! (VIDEO)
Live TV

U naredna 72 sata Iran će napasti Izrael? Hezbolah odlučuje da li će doći do eksalacije ili ne! (VIDEO)

Nadamo se da će doći do mira između Palestine i Izraela. Za samo nekoliko meseci od Palestine je ostalo sivilo i crnilo. Generalni sekretar Hezbolaha rekao je da je Izrael prešao crvenu liniju i da može da očekujue osvetu. Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu i analitičar Luka Stajić. Uživo u program iz Tel Aviva javio se i počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić koji je komentarisao trenutnu situaciju u ovoj zemlji. Uživo u program javio se i novinar Dejan Jelača koji je komentarisao izbore u Americi.

02.08.2024

21:46

Špijunski avioni nadleću oko Srbije i prikupljaju sve podatke! Amerika snima sve položaje vojske i fabrike za proizvodnju oružja! (VIDEO)
Live TV

Špijunski avioni nadleću oko Srbije i prikupljaju sve podatke! Amerika snima sve položaje vojske i fabrike za proizvodnju oružja! (VIDEO)

Pitanje je u kakvom bezbednosnom sistemu se nalazi naš narod. Špijunska afera dešavala se u Srbiji već mesec dana. Tri puta u toku jula meseca jedna letilica vazduhoplovstva SAD-a letela je oko granica Srbije i iznad BiH. Ova letilica opremljena je specijalnom opremom pomoću koje posmatra pokretne ciljeve na kopnu i moru. Ovaj avion je deset puta u toku godine leteo oko granica Srbije. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Danka Nešović, direktorka PEP akademije za avijaciju i pilot Boriša Mandić.

02.08.2024

15:35

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija