• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.08.2024

11:47

Eksplozije u "Krušiku" postale "tradicija": Ovo je spisak eksplozija, u svih pet povrede zadobile žene

Informer

Vesti

Eksplozije u "Krušiku" postale "tradicija": Ovo je spisak eksplozija, u svih pet povrede zadobile žene

Podeli vest

Danas je u proizvodnom pogonu HK "Krušik“ u Ulici Vladike Nikolaja, došlo je do aktivacije mine. U trenutku eksplozije, u prostoriji je bilo dvadeset zaposlenih, od kojih je sedam zadobilo lakše povrede.

Podsetimo, pre malko više od godinu dana u istoj fabrici takođe je došlo do eksplozije. 

22. maja u "Krušiku" je doplod o eksplozije mine, prilikom čega je povređena  radnica S.A. stara 61. godinu. Ona je prevežena u Urgentni centar Opšte bolnice u Valjevu gde joj je ukazana pomoć nakon čega je puštena kući na dalje lečenje.

Nakon podneva, na zvaničnom sajtu Holding korporacije Krušik postavljeno je saopštenje za javnost u kome se kaže da je tokom izrade upaljača došlo do detonacije kapisle koja ima 0,3 grama eksploziva i povređivanja radnice.

Foto: S.S.

 

 

- Tom prilikom, zaposlena je zadobila površinske povrede jagodica oba palca i posekotine na licu, pri čemu nije došlo do povrede očiju.

Prema prvim informacijama dobijenim od nadležnih službi, reč je o lakšim telesnim povredama.
Formirana je komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog slučaja, koji nije naneo štetu proizvodnom objektu i nije imao uticaj na životnu sredinu -  stoji u saopštenju fabrike Krušik.

Početkom januara 2023 godine do detonacije je došlo u pogonu Kapislana kada je povređena žena stara 42 godina. U istom pogonu eksplozija se dogodila i u avgustu 2022.godine kada je takođe povređena radnica stara 40.godina.

U decembru 2022. godine u pogonu Upaljačnica radnici je mašina uhvatila rukavicu i deo ruke.

I u ovim situacijama Krušik je formirao komisije koje su trebale da utvrde okolnosti u kojima je došlo do eksplozija da bi se preupredila dalja moguća povređivanja radnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija