• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

05.08.2024

19:29

Uhapšeni zelenaši iz Batajnice! Preprečio put porodici dužnika, pa im sekirom pretio da će ih pobiti i iseći!

MUP Srbije

Vesti

Uhapšeni zelenaši iz Batajnice! Preprečio put porodici dužnika, pa im sekirom pretio da će ih pobiti i iseći!

Podeli vest

U opsežnoj akciji hapšenja zbog zelenaštva koju su po nalogu javnih tužilaca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uhapšeni su Z.Z. (34), J.S. (36) i R.G. (34) iz Batajnice.

- Prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju oštećeni je tokom 2022. godine od okrivljenih J.S. i R.G. pozajmio novac kojom prilikom su okrivljeni iskoristili lakomislenost oštećenog koji je pristao da okrivljenima pored glavnog duga daje i mesečnu kamatu koja se vremenom povećavala - navodi se u saopštenju tužilaštva.

- Imajući u vidu da oštećeni nije mogao da vraća dugove koji su se povećavali kako je vreme prolazilo, okrivljeni Z.Z., J.S. i R.G. su došli do porodične kuće oštećenog, nakon čega su roditeljima oštećenog uputili pretnje po život i telo ukoliko ne vrate dug, pa je okrivljeni Z.Z. rekao da dugovanja koja oštećeni ima prema J.S. i R.G. ostaju, ali da sada postoji dug i prema njemu - piše u saopštenju tužilaštva.

Okrivljenom J.S. se takođe stavlja na teret da je 20. jula svojim vozilom preprečio put vozilu u kojem su se nalazili roditelji i brat oštećenog, kojima je, dok je držao sekiru u ruci rekao da će ih sve ubiti i iseći ako oštećeni ne vrati glavnicu i kamatu.

Po naredbi suda izvršeni su pretresi prostorija koje koriste okrivljeni na više lokacija i tom prilikom je pronađena velika količina novca u različitim valutama i dokumentacija za koju se osnovano sumnja da potiču iz krivičnog dela, a takođe je izvedena i dokazna radnja prepoznavanja okrivljenih od strane svedoka koji su prepoznali okrivljene kao izvršioce krivičnih dela.

Okrivljeni J.S. i R.G. su 5. avgusta 2024. godine saslušani od strane javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beograd, kada su negirali izvršenje krivičnih dela, nakon čega je javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu predložio Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema okrivljenima J.S. i R.G. odredi pritvor, jer postoje okolnosti da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo i uticati na oštećene.

Okrivljeni Z.Z. će 7. avgusta biti sproveden u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu gde će biti saslušan od strane javnog tužioca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Australijska NBA zvezda za Informer pred meč sa Srbijom: Jokića nemoguće zaustaviti, a večite gleda ceo svet! (FOTO)
Olimpijske igre

Australijska NBA zvezda za Informer pred meč sa Srbijom: Jokića nemoguće zaustaviti, a večite gleda ceo svet! (FOTO)

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra (14.30, RTS 1) protiv Australije igra četvrtfinalni meč na Olimpijskim igrama u Parizu, a preko puta imaće nekoliko jako poznatih košarkaša koji su igrali upravo u našoj zemlji! Naravno, sve oči biće uprte u Dantea Egzuma i Džoka Lendejla, koji su bili i ostali ljubimci navijača Partizana, a "orlovima" će rival biti i Duop Rit (28), nekadašnji centar Crvene zvezde, a sada poznati NBA as.

05.08.2024

20:00

Planeta

Evropa da se pripremi za Trampa! SAD će se odreći i globalne hegemonije i liberalizma, za evropski establišment to je horor!
Analiza Blumberga!

Evropa da se pripremi za Trampa! SAD će se odreći i globalne hegemonije i liberalizma, za evropski establišment to je horor!

Odustajanje Amerike od svoje globalne uloge nije počelo sa Trampom, već zaokretom Baraka Obame ka Aziji. Haris će, ako dođe na čelo SAD, morati da se obračuna u Kongresu ne samo sa konzervativnim republikancima, već i sa antiglobalistima raznih vrsta u svojoj Demokratskoj partiji, a SAD će napustiti ili svoju globalnu hegemoniju ili liberalizam - možda i oboje

05.08.2024

19:04

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija