• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kossev

09.08.2024

13:39

Porodica preuzela telo šiptarskog teroriste: Faton Hajrizi prevezen preko Merdara

Pritnskrin

Vesti

Porodica preuzela telo šiptarskog teroriste: Faton Hajrizi prevezen preko Merdara

Podeli vest

Telo ubijenog šiptarskog teroriste Fatona Hajrizija (39) preuzeli su članovi porodice rano jutros na prelazu Merdare. Pogrebni automobil, koji je prevozio Hajzirijevo telo, stigao je na Kosovo i Metohiju dva sata iza ponoći.

Telo je potom predato Institutu za sudsku medicinu, gde je u toku obdukcija, piše Kossev.

- Sada nastavljaju sa daljim postupcima. Nadležne institucije sprovode dalje medicinsko-pravne postupke za Hajzirijevu identifikaciju i verifikaciju. Verujem da će do ponedeljka ili utorka sve biti završeno. Sva dokumenta, koje sam imao, predao sam tužilaštvu i policiji, tako da smo imali odličnu koordinaciju - rekao je Arijanit Koci, advokat porodice Hajrizi, koji je bio zadužen za preuzimanje tela.

Faton Hajrizi ubijen je 19. juna u Loznici nakon što je usmrtio policajca Nikolu Krsmanovića (34) i ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića (50), a potom pobegao. Ubili su ga pripadnici MUP-a Srbije posle kraće potrage.

U pitanju je odbegli osuđenik, koji je robijao zbog ubistva ruskog vojnika, pljačke i ranjavanja policajaca, a početkom jula je pobegao iz zatvora u Smrekovnici. Iz zatvora je bežao čak devet puta.

Njegovo bekstvo je prvobitno zaokupilo pažnju javnosti na KiM, jer je Hajrizi, iako višestruki povratnik u teškim krivičnim delima, već bio svojevrsna medijski poznata ličnost.

Godinama je davao brojne intervjue za tamošnje medije, a šira javnost za njega je saznala nakon ubistva policajca kod Loznice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Potpredsednik Vlade RS Vulin: Opozicija želi scenario Majdana u Srbiji
Politika

Potpredsednik Vlade RS Vulin: Opozicija želi scenario Majdana u Srbiji

"Moskva nas je upozorila na pripremu državnog udara. Nema razloga za strah, mi imamo čvrstu i snažnu državu i predsednik Vučić nije Janukovič, on nema nameru da beži i prepusti siledžijama vlast, ali imamo razloga da budemo oprezni i vrlo ozbiljni", izjavio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin u jutarnjem programu televizije Prava upitan da prokomentariše informaciju da su nas ruske službe obavestile da se pripremaju masovni neredi u pokušaju državnog prevrata i likvidacija predsednika i najvišeg rukovodstva.

10.08.2024

14:16

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23