• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rina

10.08.2024

13:02

Snimci iz vazduha prikazuju svu štetu koju je pričinio požar u Kragujevcu: Vatrogasci satima gasili vatrenu stihiju u fabrici peleta (FOTO)

Rina

Vesti

Snimci iz vazduha prikazuju svu štetu koju je pričinio požar u Kragujevcu: Vatrogasci satima gasili vatrenu stihiju u fabrici peleta (FOTO)

Podeli vest

Satima su vatrogasci vodili borbu sa požarom koji je izbio u fabrici peleta u kragujevačkom naselju Ilina voda, i sprečili su da se vatra proširti i na druge objekte.

Na lice mesta upućeno je na desetine vatrogasaca, preko deset vozila, a angažovane su i vatrogasne ekipe iz drugih gradova.

Meštani ovog dela grada bili su u strahu da im vatra ne dođe do domova, jer je jak vetar lako raspirivao vatru.

- Izgledalo je zastrušujuće. Plamen i dim bili su tako blizu. Na svu sreću reagovalo se na vreme. Požar je loklalizovan, odmah su okružili kritično područje i uspeli su da suzbiju stihiju. Sprečili su da se vatra proširi na šumu, jer bi to bila prava katastrofa. Svaka čast hrabrim vatrogascima, herojski su reagovali - kazao je sa medije meštanin Vaso Knežević.

Inače na terenu su i dalje ekipe policije i vatrogasaca koje proveravaju i obezbeđuju mesto požara.

 

Još uvek se može videti dim, a ostalo je još samo da u potpunosti dogore žarišta. U snimcima napravljenim iz vazduha vidi se da je na fabrici pričinjena ogromna materijalna šteta.

Foto: printscreen/ikragujevac

Fabrika peleta gorela satima

 

- Ne pamti se požar ovakvih razmera u Kragujevcu. U gašenju požara učestvovali su vatrogasci-spasioci iz Kragujevca i njihove kolege iz Lapova, Aranđelovca, Kruševca, Kraljeva i Čačka, koji su im pritekli u pomoć. Komunalna preduzeća i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava. Jak vetar otežavao je posao i pretio da se vatra proširi u obližnju šumu, ali na sreću do toga nije došlo - potvrđeno je iz Uprave za vanredne situacije.

Uzrok požara za sada nije poznat. Vatrena stihija pričinila je ogromnu materijalnu štetu, ali ono što je najvažnije nema nastradalih i povređenih lica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Potpredsednik Vlade RS Vulin: Opozicija želi scenario Majdana u Srbiji
Politika

Potpredsednik Vlade RS Vulin: Opozicija želi scenario Majdana u Srbiji

"Moskva nas je upozorila na pripremu državnog udara. Nema razloga za strah, mi imamo čvrstu i snažnu državu i predsednik Vučić nije Janukovič, on nema nameru da beži i prepusti siledžijama vlast, ali imamo razloga da budemo oprezni i vrlo ozbiljni", izjavio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin u jutarnjem programu televizije Prava upitan da prokomentariše informaciju da su nas ruske službe obavestile da se pripremaju masovni neredi u pokušaju državnog prevrata i likvidacija predsednika i najvišeg rukovodstva.

10.08.2024

14:16

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23