• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

12.08.2024

23:08

Srbin "mula" umro od kokaina na ostrvu Krf! U stomaku imao pet paketića kokaina, koji su se raspali u telu!

MUP Srbije

Vesti

Srbin "mula" umro od kokaina na ostrvu Krf! U stomaku imao pet paketića kokaina, koji su se raspali u telu!

Podeli vest

Srbin (44) pronađen je u subotu, 10. avgusta, u jednom apartmanu na grčkom ostrvu Krf, a sumnja se da je umro od trovanja kokainom!

Obdukcijom tela utvrđeno je da je Srbin imao u stomaku pet kesica sa kokainom, koje su najverovatnije pukle, pa je nesrećni čovek umro od predoziranja. Sumnja se da je Srbin bio takozvana "mula", kako zovu narko-kurire koji gutaju paketiće s drogom kako bi ih avionom prošvercovali u drugu zemlju, a onda ih izbace iz tela pomoću laksativa!

Mediji u Grčkoj prenose da je telo Srbina pronađeno u stanu i da je u početku sve izgledalo kao da je reč o prirodnoj smrti.

"Srbin je bio na Krfu od 7. avgusta, kada je tamo iznajmio stan. Međutim, u subotu, 10. avgusta, pronađen je mrtav u sobi. Policija je odmah izašla na lice mesta, a nakon uviđaja, telo je poslato na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, s obzirom na to da na telu nije bilo vidljivih tragova nasilja", pišu grčki mediji.

Foto: informer.rs

Stomak pun kaspula sa drogom

Kako dodaju, obdukcija je pokazala da Srbin nije preminuo prirodnom smrću.

"Ispostavilo se da je državljanin Srbije pre smrti progutao pet paketića kokaina, ukupne težine 83 grama. Međutim, plastični paketići nisu bili u potpunosti zatvoreni kada ih je muškarac progutao, zbog čega su organi, usled trovanja velikom količine droge, počeli da otiču, a pojavila se i tečnost u plućima, nakon čega je nastupila smrt. Osim toga, u organizmu Srbina pronađeni su i tragovi drugih psihoaktivnih supstanci, koje je ranije konzumirao", pišu tamošnji mediji.

Inače, slična tragedija dogodila se u martu 2012. u Beogradu, kada je preminuo mladić Marko M. (26) iz naselja Ugrinovci. Kako su tada preneli mediji, Marko je kobnog dana avionom sleteo u Beograd iz Južne Amerike, ali mu je pozlilo, pa ga je prijatelj dovezao do VMA, predao ga lekarima, a zatim pobegao. 

- Marko je ubrzo umro, a u stomaku mu je nađeno čak 66 ampula sa ukupno 700 grama droge, koje je prenosio za novac. Ispostavilo se da mu je jedna ampula pukla u stomaku i umro je od predoziranja - kazao je tada izvor iz istrage, i dodao da je ulična vrednost droge, koju je Marko švercovao u stomaku, oko 40.000 evra.

Podsetimo, narko-kurire koji drogu švercuju u stomaku zovu "mulama", a taj način krijumčarenja narkotika potekao je u Južnoj Americi. U našoj zemlji je prvi takav slučaj otkriven pre skoro 20 godina, kada je na aerodromu u Beogradu priveden makedonski državljanin P. S., pošto je skener pokazao da ima sumnjive paketiće u stomaku.

Trpi, pa pije laksative

On je tada pred sudom do detalja opisao kako se priprema za takav šverc i koliko novca može da zaradi. Ispričao je da je najpre vežbao, tako što je pažljivo gutao cela zrna grožđa, pokušavajući da ih ne zgnječi, a onda je gutao plastične kapsule s drogom. Pre toga bi popio tablete koje bi sprečile da izbaci kapsule kroz probavni sistem pre nego što stigne na odredište.
Ukupno bi čak tri dana držao kapsule u stomaku, koliko traje priprema, putovanje i pražnjenje, a za to vreme ništa ne bi jeo, dok bi vodu pio samo u manjim gutljajima. Na kraju bi pio laksative, kako bi kapsule izbacio iz tela, što bi učinio iz nekoliko navrata.
Ovakav šverc droge se, prema tvrdnjama ovog Makedonca, plaća oko 2.000 evra po turi.

Drogu švercuju i u anusu i vagini


Droga se neretko sakriva i u rektumu ili u vagini, što predstavlja alternativnu metodu krijumčarenja. Na ovaj našin moguće je prošvercovati samo manju količinu narkotika, i to uglavnom za ličnu upotrebu, a dešavalo se da se na taj način droga dostavi i osuđenicima u zatvorima. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Doček na balkonu - simbol neuništivosti Srbije! Zašto se diže fama na nacionalnom nivou zbog jedne pesme? (VIDEO)
Live TV

Doček na balkonu - simbol neuništivosti Srbije! Zašto se diže fama na nacionalnom nivou zbog jedne pesme? (VIDEO)

Doček olimpijaca održaće se večeras u Beogradu ispred staraog dvora. Po dolasku iz Pariza, naši sportisti najpre će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a onda će tradicionalno izaći na balkon Skupštine grada da pozdrave svoje verne navijače. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Anja Pešić, nekadašnja reprezentativka u odbojci i Nenad Peruničić, bivši reprezentativac u rukometu.

12.08.2024

19:05

Za 30 godina automobil na gorivo izgledaće kao konjska zaprega! Najveći lobisti protiv litijuma su Rusi jer baterije znače kraj za njihove resurse! (VIDEO)
Live TV

Za 30 godina automobil na gorivo izgledaće kao konjska zaprega! Najveći lobisti protiv litijuma su Rusi jer baterije znače kraj za njihove resurse! (VIDEO)

Priča o litijumu ima daleko širi aspekt. Nije to samo ruda koja predstavlja izvor profita u narednim decenijama. Nije samo spor koji imamo na unutrašnjem planu, već je tema globalna. Analitičari kažu da je rat u Ukrajini zapravo prvi rat u istoriji koji se vodi zbog litijuma. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Miloš Laban, analitičar i Vladimir Đukanović, stručnjak za investicije.

12.08.2024

15:42

Sport

Planeta

(VIDEO) Alaudinov jasan, Kijev laže nije bilo predaje boraca Ahmata, niti je ijedan zarobljen! Ko su onda Čečeni sa snimka OSU?!
Šta je istina?!

(VIDEO) Alaudinov jasan, Kijev laže nije bilo predaje boraca Ahmata, niti je ijedan zarobljen! Ko su onda Čečeni sa snimka OSU?!

Izveštaji i slike koje su se pojavile u medijima da su vojnici Oružanih snaga Ukrajine uhvatili vojnike specijalnih snaga Ahmat koji su obavljali zadatke u regionu Kursk su laž i propaganda kijevskog režima, tvrdi zamenik načelnika Glavne vojno-političke uprave Ministarstva odbrane Ruske Federacije general-major Apti Alaudinov na svom Telegram kanalu .

12.08.2024

22:44

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23