• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

15.08.2024

08:15

Detalji tragičnog udesa na Karaburmi: "Smartom" ubio pešaka i pobegao, pa se predao

Informer

Vesti

Detalji tragičnog udesa na Karaburmi: "Smartom" ubio pešaka i pobegao, pa se predao

Podeli vest

Vozač automobila "smart" S. S. (35) uhapšen je juče zbog sumnje da je u utorak, nešto pre ponoći, u beogradskom naselju Karaburma pokosio pešaka A. M. (28) na pešačkom prelazu i na mestu ga ubio. Bahati vozač je nakon udesa pobegao, ali se juče predao policiji.

Bahati vozač je nakon udesa pobegao, ali se juče predao policiji.

 Kako smo nezvanično saznali u policiji, tragična saobraćajna nezgoda dogodila se preksinoć oko 23.20 na uglu Ulica generala Aračića i Dragoslava Srejovića, kod Bogoslovije.

- Mladić Aleksandar M. (28), prema prvim informacijama iz istrage, izašao je iz autobusa na stanici u Ulici Dragoslava Srejovića, a zatim se uputio ka pešačkom prelazu na raskrsnici sa Ulicom generala Aračića. Kad je zakoračio na pešački prelaz, na njega je velikom brzinom naleteo vozač "smarta", koji je išao iz pravca Zvezdarske šume. Kad je pokosio pešaka, nastavio je da vozi, pri čemu je odmah skrenuo u jednu uličicu, jer je verovatno želeo da izbegne kamere kod Bogoslovije - kazao je naš izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, Hitna pomoć je po pozivu meštana brzo stigla, ali mladiću A. M. nije bilo spasa.

- Uviđaj na mestu nesreće obavili su policija i dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, po čijem nalogu je raspisana potraga za odbeglim vozačem. Narednog dana vozač se sam predao, verovatno jer je u medijima video da se cela beogradska policija dala u potragu za njim. Određeno mu je zadržavanje, a u narednom periodu biće utvrđeno da li je u trenutku udesa bio pod uticajem alkohola ili narkotika - rekao je naš izvor.

Foto: Informer

Pešački prelaz na kome je bahati vozač pokosio pešaka

 

Vlasnik kuće ispred koje se dogodila tragedija ispričao je da je njegov sestrić prvi dotrčao do mesta udesa i video je mladića kako nepomično leži pored puta.

- Čuo je da je nešto jako udarilo, pa je odmah istrčao iz kuće. Video je mladića kako leži u travi pored autobuske stanice. Zamislite kakav je to udarac bio kada ga je auto odbacio skoro 20 metara dalje od pešačkog prelaza. U trenutku udesa u blizini nije bilo ni pešaka ni drugih vozila, pa je vozač koji je ubio pešaka verovatno pomislio da ga niko nije video i odlučio je da pobegne - kazao je meštanin Ulice Dragoslava Srejovića, i dodao:

- Ja sam izašao iz kuće posle sestrića, policija i Hitna pomoć su već bili stigli na mesto udesa, ali stradali mladić nije više davao znake života. Scena je bila jeziva, krvi je bilo svuda...

Rizična deonica

Naš sagovornik ističe da je ovaj deo ulice rizičan za pešake, pošto vozači često veoma brzo voze.

- Bahati vozači se zaleću iz pravca Zvezdarske šume, neki voze i sto na sat ovom ulicom. Pritom, ulica nije dobro osvetljena, iako postoji ulična rasveta. Nadam se da će ovaj vozač, što je u utorak ubio mladića, dobiti maksimalnu kaznu - zaključio je on.

U Beogradskoj policiji potvrdili su da je osumnjičenom S. S. određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je na opštini Palilula izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je poginuo pešak (28).
"On će uz krivične prijave za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, radi saslušanja", saopšteno je iz MUP-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija