• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

15.08.2024

14:32

Devojka tvrdila da je bivši mesecima proganja: Sud danas doneo ovu odluku

printscreen

Vesti

Devojka tvrdila da je bivši mesecima proganja: Sud danas doneo ovu odluku

Podeli vest

Filip Pejović (34) koji je bio optužen da je proganjanjo bivšu devojku Goranu Vukmirović danas je oslobođen optužbi u Trećem osnovnom sudu u Beogradu.

Kako prenose portali, Pejoviću je istom odlukom ukinut pritvor i on će danas biti pušten na slobodu.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je, podsetimo, u optužnom predlogu sumnjičilo Pejovića da je od novembra 2023. godine do 18. aprila kada je uhapšen, izvršio krivično delo proganjanje tako što je uporno nastojao da uspostavi kontakt sa bivšom devojkom neposredno i putem sredstava komunikacije.

- Na teret mu se stavljalo da je nakon prekida emotivne veze, oštećenu kontinuirano pozivao i slao joj SMS poruke kao i poruke preko aplikacija "WhatsApp“, "Viber“ i "Instagram“ sa 49 različitih telefonskih brojeva - navodilo se u saopštenju tužilaštva posle podizanja optužnice.

U porukama koje je slao kako se navodilo, molio je Goranu da se vide i da ga odblokira, a potom joj je pisao poruke uvredljive i preteće sadržine.

- Takođe, sačekivao je isred radnog mesta i u Tržnom centru „Delta city“, pa je dana 21. marta, dok je oštećena upravljala svojim automobilom primetila okrivljenog da se svojim vozilom kreće iza njenog vozila, a nakon što su zaustavljeni od strane policijskog službenika kome je oštećena prijavila da je okrivljeni progoni, sve vreme osećajući kontinuiranu i ozbiljnu uznemirenost i strah - opisano je tada u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Tužilaštvo je inače u optužnom predlogu tražilo da on bude osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i 6 šest meseci i da mu se izrekne mera bezbednosti zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenom u trajanju od tri godine.

Inače danas optužbe oslobođeni Filip Pejović je sin Luke Pejovića, rođenog Nikšićanina, i bivšeg pripadnika "crvenih beretki", koji je ubijen 5. decembra 2000. godine na Topčiderskom brdu, zajedno sa prijateljem Radulom Kasalicom. Ime starijeg Pejovića se dovodilo u vezu sa likvidacijom Slavka Ćuruvije, ali to nikada nije dokazano. 

Interesantno je da je Filip kao tinejdžer bio na meti napada kada mu je u julu 2008. godine postavljena bomba na vrata porodičnog stana na Novom Beogradu, a u eksploziji mu povređeni majka i tada sedmogodišnja sestra.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Pet godina od masakra na imanju u Jabukovcu! "Ljubavnici" prvostepeno osuđeni zbog četvorostrukog ubistva
Hronika

Pet godina od masakra na imanju u Jabukovcu! "Ljubavnici" prvostepeno osuđeni zbog četvorostrukog ubistva

U avgustu 2019. godine odigrao se svirep i planirani zločin kada su u zaseoku Velja Vratna kod Jabukovac ubijeni Raja Kazimirovać (72), njegova sestre Ljubinke Oprikić (76), sestričina Dragane Jozeljić (53) i majke Dragica (93), a za njihovo ubistvo su prvostepeno osuđeni ljubavnici Davor Pernić (40) i Maja Bađikić (29). Pernić je dobio 34, a Maja 35 godina zatvora.

13.08.2024

08:35

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija