• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.08.2024

12:31

Haos u Bečmenu: Nasrnuli na policajca jer im je našao drogu u džepovima

prtintscreen/Instagram MUP

Vesti

Haos u Bečmenu: Nasrnuli na policajca jer im je našao drogu u džepovima

Podeli vest

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podigao optužnicu protiv trojice okrivljenih iz Obrenovca i to D.K. (29) zbog krivičnog dela Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u saizvršilaštvu iz člana 322. stav 3. u vezi stava 2. Krivičnog zakonika u vezi člana 33. Krivičnog zakonika i krivičnog dela Neovlašeno držanje opojnih droga iz člana 246a stav 1.

Krivičnog zakonika, a protiv okrivljenih D.U. (30) i B.R. (25) zbog krivičnog dela Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u saizvršilaštvu iz člana 322. stav 3. u vezi stava 2. Krivičnog zakonika u vezi člana 33. Krivičnog zakonika.

Okrivljeni su opravdano sumnjivi da su dana 14.11.2022. godine, oko 20,00 časova,  u Beogradu, GO Surčin, naselje Bečmen, ulica Glavna bb, učestvovanjem u radnji izvršenja zajednički silom sprečili službena lica u vršenju službene radnje otkrivanja krivičnog dela i hvatanja učinioca krivičnog dela koju preduzimaju u okviru svojih ovlašćenja, kojom prilikom su službenim licima naneli laku telesnu povredu i okrivljeni D.K. neovlašćeno držao u manjoj količini za sopstvenu upotrebu supstancu koja je proglašena za opojnu drogu na taj način što su nakon zaustavljanja vozila u kojem su se nalazili od strane policijskih službenika PS Surčin oštećenih Ž.S. i S.A. koji su pristupili vršenju službenih radnji legitimisanja i pregleda lica, kojom prilikom je oštećeni S.A. u desnom džepu donjeg dela trenerke okrivljenog D.K. pronašao jedan PVC paketić u kojem se nalazila opojna droga kokain, ukupne neto mase 0,31 gram koju je neovlašćeno držao za sopstvenu upotrebu, okrivljeni D.K. je jednom rukom za kragnu majice uhvatio oštećenog S.A. i povukao ga ka zemlji, a drugom rukom mu zadao udarac zatvorenom šakom u potiljačni deo glave, nakon čega je oštećenom prišao i okrivljeni B.R. koji mu je zadao udarac nogom u predeo grudnog koša od kog udarca je oštećeni pao na zemlju, pa mu je potom okrivljeni D.K. dok je oštećeni ležao na zemlji zadao više udaraca rukama i nogama u glavu i telo, dok je za to vreme okrivljeni D.U.

Oštećenom Ž.S. sa leđa zadao udarac rukom u potiljak od kog udarca se oštećeni savio unapred, a potom je oštećenom navukao majicu preko glave i zadao mu više udaraca zatvorenom šakom u glavu na koji način je oštećenog oborio na zemlju, da bi potom okrivljeni D.U. i B.R. koji je prišao oštećenom kada je oboren na zemlju, oštećenom zadali više udaraca nogom u telo, nakon čega su se okrivljeni vratili u svoje vozilo i njime su pobegli sa lica mesta, čime su oštećenima policijskim službenicima Ž.S. i S.A. nanete povrede u vidu istegnuća mekotkivnih struktura duž vratnog dela kičmenog stuba i nagnječenje u desnoj polovini potiljačnog predela koje predstavljaju jedinstvenu laku telesnu povredu.

Javni tužilac je predložio da sud okrivljene oglasi krivima za izvršena navedena krivična dela i da ih osudi po zakonu.

Za krivično delo Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u saizvršilaštvu iz člana 322. stav 3. u vezi stava 2. Krivičnog zakonika je zaprećena kazna zatvora u trajanju od tri do deset godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Naneo mu teške telesne povrede zbog psa: Hapšenje u Zemunu
Hronika

Naneo mu teške telesne povrede zbog psa: Hapšenje u Zemunu

Dana 10.08.2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv B.T. (44) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Teška telesna povreda iz člana 121. stav 4. u vezi stava 1. i stava 2. Krivičnog zakonika.

20.08.2024

12:27

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Kolektivni Zapad u panici! Investitori rata uveliko razmišljaju o smeni Zelenskog! Ko će da vraća pare uložene u Ukrajinu?
Live TV

(VIDEO) Kolektivni Zapad u panici! Investitori rata uveliko razmišljaju o smeni Zelenskog! Ko će da vraća pare uložene u Ukrajinu?

Ruski marinci zarobili ukrajinske diverzante. Indijski premijer Modi posetiće Ukrajinu. Putin u poseti Azerbedžanu. Južna Koreja i SAD počele zajedničke vojne vežbe nuklearnog napada na Severnu Koreju. Hamas preuzeo odgovornost za bombaški napad u Tel Avivu. U emisji "Rat uživo" na ovu temu govorili su sociolog Ilija Kajtez i pilot pukovnik u penziji Milorad Đošić. Uživo u program javio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o prvom naoružanju Nemačke nakon Drugog svetskog rata.

19.08.2024

21:45

Savez pravoslavaca i muslimana jedini put! Britanci zloupotrebili vehabizam!(VIDEO)
Live TV

Savez pravoslavaca i muslimana jedini put! Britanci zloupotrebili vehabizam!(VIDEO)

Vehabija Senad Ramović Becan proveo je godine u zatvoru, u samici. Kada je izašao iz zatvora ostao je jednako radikalan i u svima je video neprijatelje. On jeste likvidiran, ali nije likvidiran problem. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su pukovnik specijalnih vojnih jedinica u penziji Srbobran Radić i Radomir Počuča, bivši protivterorista. Uživo u program putem vajber linka uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

19.08.2024

20:03

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija