• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.08.2024

10:03

EKSKLUZIVNO! Senad Ramović sahranjen u šumi: Ovo je grob ubijenog teroriste (FOTO)

Informer/video printscreen/Privatna arhiva

Vesti

EKSKLUZIVNO! Senad Ramović sahranjen u šumi: Ovo je grob ubijenog teroriste (FOTO)

Podeli vest

Senad Ramović Becan, koji je likvidiran nakon što je zapucao na policiju u naselju Hotkovo kod Novog Pazara, sahranjen je na improvizovanom groblju u tom mestu.

Pokopali su ga njegovi sledbenici u blizini kuće u kojoj je likvidiran, zato što su islamske zajednice odbile da to urade, nezvanično saznajemo.

U potrazi za mestom gde je Ramović sahranjen grob je pronađen u šumi.

- Ramović je sahranjen na njegovom imanju u šumi. Vidi se samo gomila zemlje, bez ikakvog obeležja - rekao je izvor Informera. 

Ramović je, podsetimo,likvidiran 17. avgusta, nakon što je pucao na pripadnike SAJ koji su došli da ga uhapse.

Foto: Informer

 

Inače, Ramović je trebalo da bude priveden zbog poslednjeg terorističkog napada u Beogradu, kada je vehabija Miloš Žujović pucao na policajca ispred ambasade Izraela. 

Ispostavilo se da je bio vlasnik stana u kojem je Žujović živeo u Novom Pazaru i od tada je u bekstvu.

Foto: printscreen

 

Kako je Informer ranije izveštavao, u stanu u Novom Pazaru u kojem je Miloš Žujović stanovao, nakon napada nađeno je oružje i zastave ismaske države. Taj stan bio je u vlasništvu Senada Ramovića. 

Foto: Zoran Sinko/Twitter printscreen

 

Podsetimo i da je Ramović zbog terorizma bio osuđen na 13,5 godina zatvora.

Najveći deo robije proveo je u strogoj izolaciji, u posebnom dijelu Zabele zvanom “srpski Alkatraz”, gde su mu “komšije” bile najpoznatiji osuđenici - Milorad Ulemek Legija, Zvezdan Jovanović i pripadnik “zemunskog klana” Miloš Simović.

Ramović je u intervjuu za Informer 2021. godine negirao da je terorista.

- Ja sam Allahov rob, a ne terorista, iako sam zbog toga 13,5 godina proveo na robiji. Viđao sam Legiju u zatvoru, pričali smo, uvek bi mi čestitao Bajram. Iz zatvora sam izašao još jači u veri - rekao je tada za Informer Senad Ramović Becan.

Istakao je i da je sa Legijom imao korektan odnos u Zabeli, da su često razgovarali i da mu je bivši komandant Crvenih beretki redovno čestitao Bajram.

Pucao na policajce

Ramović je uhapšen 2007. nakon žestokog oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara. Tada je uhapšeno još 14 Ramovićevoh saradnika, koji su svi tada označeni kao pripadnici vehabijskog pokreta. Teretili su se za planiranje ubistva tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, kao i za pripremu terorističkih napada u Beogradu i Novom Pazaru.

Ni nakon 13 godina provedenih u zatvoru nije krio aspiracije za likvidacijom akademika Muamera Zukorlića. On je u intervju za televiziju Hepi kazao da ima toliko podataka o kretanju Muftije, da bi ga lako mogao ubiti i kamenom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Brnabić razmontirala Đilasa, Mariniku i bivšu vlast: Za njih ne postoji gori pakao od otvaranja novog radnog mesta! Zbog toga im je Vučić najgora noćna mora!
Politika

Brnabić razmontirala Đilasa, Mariniku i bivšu vlast: Za njih ne postoji gori pakao od otvaranja novog radnog mesta! Zbog toga im je Vučić najgora noćna mora!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu potpredsednice Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, Marinike Tepić o oglasu za posao koji je objavila kompanija Rio Tinto. Brnabić je istakla da za Dragana Đilasa, njegovu stranku i celokupnu bivšu vlast "izgleda da ne postoji gori pakao od otvaranja novog radnog mesta" i da im je zbog toga Aleksandar Vučić, čovek koji je otvorio 550.000 radnih mesta i koji ne namerava da stane, najveća noćna mora.

21.08.2024

11:06

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija