• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.08.2024

12:28

Pucnjava u Mirijevu, muškarac ranjen u stomak: Podignuta optužnica za dva krivična dela

Informer: V.B.

Vesti

Pucnjava u Mirijevu, muškarac ranjen u stomak: Podignuta optužnica za dva krivična dela

Podeli vest

Više javno tužilatvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Miljana P. (40) zbog sumnje da je 23. aprila 2024. godine u naselju u Mirijevo pokušao da ubije J.B, kao i jer je neovlašćeno nosio pištolj i municiju.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo Ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo Neovlašćeno držanje opojnih droga, jer je prilikom hapšenja osumnjičeni kod sebe neovlašćeno držao 3,74 grama opojne droge kokain.

Foto: J.Rafailović

ilustracija

Tužilaštvo je predložilo sudu da Miljanu P. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu. 

"Postoji opravdana sumnja da se Miljan P. 23. aprila oko 23:30 na dečijem igralištu u Mirijevu po prethodnom dogovoru sastao sa M.D, koji je bio u društvu sa N.P, M.D. i oštećenim J.B, nakon čega je počela verbalna rasprava između njega i M.D, kojom prilikom su se svi kretali ka raskrsnici ulica Rudi Čajaveca i Koste Nađa, dok je okrivljeni sve vreme u rukama držao pištolj i njime zamahivao." saopštilo je tužilaštvo i dodalo:

Foto: Foto: Informer, Miloš Rafailović

ilustracija

"U jednom trenutku M.D. mu je palicom na rasklapanje zadao udarac u glavu, usled kojeg je Miljan P. zadobio laku telesnu povredu u vidu posekotine, nakon čega je oštećeni J.B. pokušao da mu izbije pištolj iz ruku, da bi isti zatim ispalio dva projektila od kojih je jedan pogodio oštećenog u predelu trbuha, nanevši mu tešku telesnu povredu opasnu po život." navedeno je u saopštenju. 

Prema rečima tužilaštva, okrivljeni se nakon toga udaljio sa lica mesta. Sutradan je lišen slobode u jednom lokalu na Novom Beogradu, kojom prilikom je među ličnim stvarima neovlašćeno držao 4 pvc kesice sa opojnom drogom kokain ukupne neto mase 3.74 grama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija