• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

21.08.2024

13:54

Advokat nasilnog tinejdžera tvrdi: Profesor je prvi napao učenika!

N. S.

Vesti

Advokat nasilnog tinejdžera tvrdi: Profesor je prvi napao učenika!

Podeli vest

Suđenje bivšem učeniku Tehničke škole "9. maj" u Bačkoj Palanci M. B. (16), osumnjičenom da je fizički napao i teško povredio profesora Slobodana Zorića, nastavljeno je danas u Višem sudu u Novom Sadu saslušavanjem svedoka.

Maloletnik se tereti za napad na službeno lice tokom dužnosti i pritvor mu je određen odmah posle incidenta, koji se desio 8. maja, zbog opasnosti da bi ostankom na slobodi mogao da utiče na svedoke, ponovi krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Portparolka Višeg suda Sanja Ćetojević rekla je za Tanjug da je prethodno glavni pretres održan 6. avgusta, kao i da je u toku dokazni postupak:

- Dokazni postupak je u toku radi utvrđivanja svih činjenica povodom predmetnog događaja. Ročište i ovo i svako naredno će biti zatvoreno za javnost, budući da je po zakonu javnost isključena u maloletničkim postupcima - kazala je Ćetojević.

Luka Labus, advokat osumnjičenog tinejdžera, izjavio je da je maloletnik optužen za delo za koje ne može da bude "jer prosvetni radnici nemaju status službenog lica".

- Čitav ovaj događaj podignut je na viši nivo zbog predstavnika sindikata. To nije lokalni sindikat, već centralni. Oni su ovaj događaj uporedili sa tragedijama koje su nas zadesile prošle godine i to je skandalozno. Zahtevali su smenu direktorke škole, iako ona nema odgovornost za ono što se dogodilo - rekao je Labus.

On je dodao i da je pred prethodno suđenje podneo krivičnu prijavu protiv profesora Zorića, jer su pribavili dokaze kojima mogu da potkrepe da je maloletnik prethodno napadnut od strane profesora.

Incident se dogodio u popodnevnoj smeni Tehničke škole kada je bivši đak, zajedno sa sadašnjima, ušao na čas profesora Zorića i provocirao ga.

Kako su potvrdili iz škole, profesor ga je zamolio da napusti učionicu, a M. B. ga je napao i naneo mu teške povrede glave zbog kojih je profesor prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Mama nisi sama - 720.000 dinara za samohrane roditelje
Društvo

Mama nisi sama - 720.000 dinara za samohrane roditelje

Fondacija Humana srca je početkom juna pokrenula konkurs „Mama nisi sama“, namenjen svim samohranim roditeljima. Pravo na učešće su imali svi samohrani roditelji, koji su se prijavljivali popunjavanjem obrasca, kao i prilaganjem relevantne dokumentacije i dokaza o statusu samostalnog vršenja roditeljskog, odnosno starateljskog prava.

21.08.2024

15:28

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

Godinu dana je jeo samo ribu! Otišao po rezultate pa zajedno sa doktorom zanemeo - Šok!
Otišao po rezultate pa zajedno sa doktorom zanemeo - Šok!

Godinu dana je jeo samo ribu! Otišao po rezultate pa zajedno sa doktorom zanemeo - Šok!

Pol Grinberg, američki pisac i zaljubljenik u ribolov, odlučio je da sprovede nesvakidašnji eksperiment - godinu dana jeo je ribu za svaki obrok. Nakon ovog neobičnog izazova, otišao je na lekarski pregled, a rezultati su bili neočekivani. Doktor je bio posebno zatečen jednim od nalaza, i to ga je nateralo na dodatno razmišljanje.

21.08.2024

15:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija