• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: P. Ivković

22.08.2024

11:48

"Dođi u Ravni Gaj, pobili su nam decu": Roditelji grcaju u suzama, poručili Blažiću! "Ne treba sud da ti sudi, čeka te šta te čeka"

Tanja Andric

Vesti

"Dođi u Ravni Gaj, pobili su nam decu": Roditelji grcaju u suzama, poručili Blažiću! "Ne treba sud da ti sudi, čeka te šta te čeka"

Podeli vest

Suđenje Urošu Blažiću u Specijalnom sudu je u toku, a tenzija raste u sudnici. Roditelji ubijene i ranjene dece se više puta obratili ubici, on sve vreme hladnokrvno sedi iza stakla, a njegov otac koji je juče na pretresu nekoliko puta uhvaćen u laži, pred roditeljima izgubio hrabrost, pa pognute glave primao verbalne udarce na konto sina, za kog je želeo da bude vojnik a ne ubica!

- Ostajem pri svojoj izjavi, dopunio bih da nisam tu noć video sve, ali sam narednog dana došao na lice mesta. On je pucao na njih, na drvetu ima metak od strane igrališta, on njih nije pobio, nego ih je streljao sa obe strane. znači pucao je, pa krenuo, pa se vratio jasno govore dokazi sa lica mesta. Siguran sam da moje dete nije ni poznavalo Blažića pridružujem se gonjenju i tražimo 100.000 evra po članu porodice - Goran Stevanović otac ubijenog Nemanje i obratio se Urošu: 

Foto: Tanja Andric

 

 

- Kunem vam se pričaš ljudima o napredovanju, a vidi šta si napravio, napravio si skota seme će da vam nestane! - vikao je Goran, nakon čega je svedočila i njegova supruga Mirjana. 

- To je bio dan kao svaki drugi, Nemanja je bio na poslu a ćerka je bila tu. Imali smo trešnje, otišao je da kosi, pokojni Lazar mu je pomogao. Istuširao se i rekao kako ide kod spomenika sa drugarima, a Marko jedan od drugara je postao ujak i želeli su to da proslave. Teodora je otišla nakon njega, nekih tri sata kasnije. Muž i ja smo sedeli, u jednom trenutku mi je zazvonio telefon oko 23h nazvala me je Marijana Stevanović majka povređene Anđele, i rekla mi je:"Mirjana, dođi hitno u Ravni Gaj pobili su nam decu". Krenuli smo ka spomeniku, videla sam čoveka kako u naručju drži svoje dete i moje kako leži! Prišla sam mu i hvatam ga za šaku koja je slomljena, rekla sam "sine molim te samo nemoj da zaspiš", rekao je "hoću majka", i tada je došla Marijana i rekla kako nam nema ćerki. Došla je Hitna pomoć i ubacuju nemanju u kola, Teodore nema, stavili su mu infuziju on je sve počeo da kida, tešili smo ga kako će sve biti u redu, ali je rekao "nema tata ništa od mene!". U Urgentnom sam saznala da je moje dete ušlo svesno u bolnicu, nalazim mu patiku ispred vrata, a onda su počeli da naz prozivaju i saopštavaju da su nam deca preminula. I mi tražimo 100.000 evra po članu porodice  - istakla je Mirjana Stevanović, nakon čega je pred sudiju stao oštećeni Milić. 

- Ostajem pri svemu što sam izjavio, ne želim više ništa da dodam. Moj sin Nikola kao i Mihajlo nisu znali optuženog niti su imali problem - Dejan Milić.

 - Rekli ste da ostajete pri iskazu, rekli ste da je kuća na 300 metara i da ste čuli rafale, a potom pojedinačne pucnjeve? - pitao je Siniša Mašović.

- To je bilo na 20 sekundi, bilo je oko 4,5 pojedinačnih. Pridružujem se krivičnom gonjenju, i tražimo 100.000 evra po članu porodice. Pogledaj me, pričaš o poštenju i vaspitanju, a npravio si monstruma da je on vaspitan kao naša deca, do povoga ne bi došlo. Ovaj sud ne mora da ti sudi, čeka te ono što te čeka! - dodao je oštećeni. 

Majka nastradalog Nikole (14) smogla je snage da kaže kako se sve desilo i kako je izgubila svoje dete. 

- Kao i svakog dana Mihajlo i Nikola su otišli u Ravni Gaj, mi smo sedeli i čuli rafale i pojedinačne pucnje. Stariji sin je zvao supruga i rekao kako neko puca u njih. Kao majka zvala sam Nikolu ali se nije javljao, on je imao samo 14 godina, nije se javljao i znala sam da nešto nije u redu. Videla sam naš auto, a suprug je rekao da je bez svesti i da je pogođen u glavu, čekala sam da mi kažu da je živ, a onda su nas pozvali i rekli da su nam deca mrtva. Sećam se kako je kovčeg ušao u našu kuću, Nikoleviše nema a on je bio samo dete! Uroše, platićeš pogledaj ovu decu. Trebala sam Boga da molim da te skrši sa motora! Pogledaj ovu decu, platićeš - rekla je kroz suze majka ubijenog Nikole (14) Dragana Vujadinović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Rusija dobila pokretne krematorijume za spaljivanje mrtvih ukrajinskih vojnika! Od 15.000 vojnika poslatih u Kursku oblast, ni jedan se neće vratiti živ?
Live TV

(VIDEO) Rusija dobila pokretne krematorijume za spaljivanje mrtvih ukrajinskih vojnika! Od 15.000 vojnika poslatih u Kursku oblast, ni jedan se neće vratiti živ?

Ruski ministar odbrane poslao je poruku Ukrajini i svim sponzorima ukrajinskih snaga da nije trebalo da zalaze u teritoriju Rusije. I sam ministar odbrane Rusije rekao je da su formirane tri grupe koje će voditi računa o civilnom stanovništvu u Kurskoj oblasti. Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su Dragan Vasiljković, osnivač fondacije "Kapetan Dragan" i Slobodan Dimitrijević ispred pokreta "Srpsko-rusko bratstvo".

21.08.2024

22:56

Sport

Planeta

Obama se sunovratio najniže! Svet u šoku gleda šta je pokazao dok je pričao o Trampu! (VIDEO)
Biće frke

Obama se sunovratio najniže! Svet u šoku gleda šta je pokazao dok je pričao o Trampu! (VIDEO)

Bivši predsednik SAD Barak Obama sugerisao je da njegov naslednik i republikanski kandidat za još jedan mandat u Beloj kući Donald Tramp ima mali polni organ. Obama je na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu rukama pokazao navodnu veličinu Trampovog polnog organa, ne navodeći konkretno da je to u pitanju, ali su svi u publici shvatili šta je hteo da kaže, te su se grohotom nasmejali.

22.08.2024

09:44

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija