• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/atv

22.08.2024

13:49

Muškarac iz Goražda likvidiran u obračunu kod Nevesinja? Obavljena obdukcija napadača koji je uz povike "Alahu akbar" pucao na policiju

Reuters/facebook

Vesti

Muškarac iz Goražda likvidiran u obračunu kod Nevesinja? Obavljena obdukcija napadača koji je uz povike "Alahu akbar" pucao na policiju

Podeli vest

Obdukcija tela muškarca likvidirannog u obračunu sa policijom u selu Zovi Do kod Nevesinja urađena je Zavodu za sudsku medicinu u Trebinju, a trenutno se radi na njegovoj identifikaciji.

Kako je za medije izjavio doktor Dražen Damjanjuk koji je obavio obdukciju ubijenog izjavio za medije Republici Srpskoj muškarac najverovatnije nije migrant kako se sumnjalo. 

- Fizionomijom i tenom muškarac mnogo liči na Evropljanina, ali je moguće da je islamske veroispovijesti jer je bio sunećen - kazao je obducent i dodao: 

- Ono što sam ja obdukcijom utvrdio jeste činjenica da je u pitanju jak i razvijen muškarac, starosti od 30 do 40 gdoina, visok 187 cm, očuvanih zuba i jake fizionomije, farbane kose i svetlije puti, te da nije u pitanju samoubistvo bombom, već je ubijen sa više hitaca. Utvrđeno je da ima 33 prostrela. 

Obducent je objasnio da na licu ubijenog nema povreda i da je odmah uzeo otiske prstiju i ako se radi o državljaninu BIH, kako se sumnja, on će ubrzo biti identifikovan.

Inače postoji sumnja da je u obračunu sa policijom likvidiran mladić iz Goražda čiji je nestanak prijavljen.  

Islamska zajednica je odbila da sahrani ubijenog mladića, jer nije potvrđeno da je on musliman, a u Okružnom tužilaštvu u Trebinju kažu da u pogrebnom preduzeću nemaju limenih sanduka u koje bi smestili telo za transport i sahranu na neku parcelu u Trebinju ili Nevesinju gde se sahranjuju neidentifikovane osobe.

Podsetimo mladić je likvidiran u ponedeljak uveče nakon što je prvo bacio bombu na meštane koji su došli da provere ko je u napuštenoj kući iz koje su videli dim, a onda i zapucao i izrešetao im auotmobil.

Kada je došla policija on je u više navrata pucao i bacao bombe uzvikujući Alahu akbar, a meštani su ispričali da je nešto vikao na engleskom, francuskom i italijanskom jeziku i da nije progovorio ni reč na srpskom zbog čega se sumnjalo da je u pitanju migrant. 

Nakon šestočasovne drame muškarac je ubijen.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Predstavnici Vlade odgovorili sindikatima: Evo za koliko će minimalac biti povećan
Društvo

Predstavnici Vlade odgovorili sindikatima: Evo za koliko će minimalac biti povećan

Vlada Srbije predložila je danas da rast minimalne zarade u narednoj godini bude veći od 10 odsto, izjavio je državni sekretar Ministarstva finansija Saša Stevanović i naveo da bi se time postigao trogodišnji kontinuitet dvocifrenog rasta minimalca, nakon što je 2023. minimalna cena rada povećana za rekordnih 17,8 odsto, a prethodne za 14,3 odsto.

22.08.2024

15:12

Dečak dobio boginje pred more, tata pitao za savet, a Srbi napravili haos komentarima: "Pa šta, nek ide!"
Društvo

Dečak dobio boginje pred more, tata pitao za savet, a Srbi napravili haos komentarima: "Pa šta, nek ide!"

Dva dana pre polaska na letovanje, neočekivani problem sprečio je jednu srpsku porodicu da krene u Grčku. Aranžman preko agencije koji je bio u celosti uplaćen propao je, a onda je jedan tata postavio pitanje o povraćaju novca s obzirom na to da su letovanje otkazali zbog boginja koje je njihov sin dobio svega par dana pred put. Međutim, ogovori koje je dobio možda će ga naterati da se predomisli, iako zapravo nemaju veze sa njegovim pitanjem.

22.08.2024

15:02

TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!
Live TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!

Vrhovna skupština Ukrajine usvojila je Zakon o zaštiti ustavnog poretka u oblasti delatnosti verskih organizacija, kojim se na teritoriji Ukrajine zabranjuje delatnost verskih organizacija povezanih sa Ruskom Federacijom. Šta je cilj tog ukidanja, odgovorili su nam gosti Info jutra teolog Miloš Stojković i Draško Đenović, verski analitičar.

22.08.2024

13:08

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija