• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.08.2024

13:25

Perfidni pokušaj iznude: Duguješ mi 160.000 evra ili ću ti sina vraćati na rate!

printscreen

Vesti

Perfidni pokušaj iznude: Duguješ mi 160.000 evra ili ću ti sina vraćati na rate!

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Vladimira J. (51) zbog sumnje da je u februaru ove godine od D. J. pokušao da iznudi 15.000 evra, na šta ga je sa umišljajem podstrekla Svetlana R. B. (46).

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Svetlana R. B. se tereti za iznudu u podstrekavanju, a Vladimir J. za iznudu. Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom Vladimiru J. produži meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećeni.

"Sumnja se da je Svetlana R. D. rekla Vladimiru J., sa kojim je u prijateljskim odnosima, da ima problem sa D. J. koji joj duguje 20.000 evra te da, i pored toga, traži da se sa decom iseli iz njegovog stana do 1. marta. Takođe, da joj je pretio da neće izvući živu glavu, da neće dobiti novac koji joj duguje i da će tek videti šta je zaslužila", navodi se u optužnici. 

Pošto je Svetlana, dodaje se, Vladimiru dala broj telefona D. J., on ga je pozvao 20. februara i rekao mu da je od Svetlane preuzeo njegov dug, te da njemu sada duguje 160.000 evra koje mora da mu vrati do 23. februara i da će mu, ukoliko to ne učini, sina "vraćati na rate":

"Oštećenom je, kako se sumnja, zapretila i Svetlana navodeći da ne može da joj otme stan i da će sada 'leteti glave'. Dva dana kasnije, Vladimir J. je preko zaposlenih u jednoj dečijoj igraonici poslao D. J. koverat sa instrukcijama i ključem od jednog skladišta, koje je on prethodno iznajmio, gde treba da mu ostavi traženi novac. Potom mu je ponovo  telefonom uputio pretnje."

Sledećeg dana D. J. je u popodnevnim časovima otišao do skladišta i u njemu ostavio koverat sa 15.000 evra. O tome je obavestio Vladimira J., koji mu je rekao da ključ od skladišta ostavi u poštanskom sandučetu na ime Svetlane, te da ga o tome obavesti, što je oštećeni i učinio.

Vladimir je istog dana, oko 20 časova, uhapšen kada je sa pripadajućim ključem otvorio skladište i uzeo koverat sa 15.000 evra, koje je D. J. prethodno tu ostavio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Jovana Cvetića u zatvoru žena i ćerka posetile samo jednom! (VIDEO)
Live TV

Jovana Cvetića u zatvoru žena i ćerka posetile samo jednom! (VIDEO)

Dve godine nakon što je Jovan Cvetić uhapšen na granici Grčke po poternici Hrvatske za ratni zločin koji nije počinio, on je izručen Srbiji, a Informer je došao do ekskluzivnog video snimka koji je napravljen odmah nakon puštanja iz zatvora. Povodom ovog dešavanja gosti Informerovog "Info dana" bili su Dragan Vasiljković iz Fondacije "Kapetan Dragan", kao i Jovanove supruga i ćerka Svetlana i Valentina.

24.08.2024

17:56

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija