• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/jugmedia

23.08.2024

23:12

Lavovskom borbom vatrogasaca lokalizovan požar u Neveni! Vatrena stihija opkoljena sa svih strana (FOTO)

MUP Srbije

Vesti

Lavovskom borbom vatrogasaca lokalizovan požar u Neveni! Vatrena stihija opkoljena sa svih strana (FOTO)

Podeli vest

Vatrena stihija, koja je tokom šest sati skoro progutala unutrašnjst privatne fabrike „Nevena kolor“ iz Leskovca, je lokalizovana. Sve vreme Gradski zavod za javno zdravlje prati situaciju i vrši merenja kvaliteta vazduha periodično u intervalima od 2 do 3 sata.

Milan Popović, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove, u čijoj su nadležnosti i poslovi civilne zaštite, kaže da se danas na delu pokazala solidarnost i dobra organizacija.

„Sva vozila, cisterne, komunalnih preduzeća iz Leskovca, kao i iz Vlasotinca, bile su na terenu, dežurale su četiri ekipe Hitne pomoći Doma zdravlja. Pored vatrogasaca iz više mesta, požar su gasili i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva, čiji je predsednik upravo zaposlen u „Nevena kolor“, navodi naš sagovornik.

Foto: MUP Srbije

 

On dodaje da su na teren izašli i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i načelnik PU Leskovac Tomislav Ilić. Sve vreme Gradski zavod za javno zdravlje prati situaciju i vrši merenja kvaliteta vazduha periodično u intervalima od 2 do 3 sata.

MUP: Požar zaokružen s svih strana 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije i dalje su angažovani na lokalizaciji i gašenju požara u fabrici za proizvodnju boja, lakova i sličnih premaza "Nevena Kolor“ u Leskovcu, koji je izbio danas u 16.56 časova, u magacinu ove fabrike. Požarom su zahvaćena tri magacina površine oko 4.000 metara kvadratnih, a oko 21 čas vatrogasci-spasioci su sprečili širenje požara na susedne objekte, proizvodne pogone i magacine.

Foto: MUP Srbije

 

 

Požar je zaokružen sa svih strana, a na njegovom gašenju je do sada angažovano 54 vatrogasca-spasioca sa 20 vozila iz VSJ Leskovca, Vlasotinca, Lebana, Niša, Vranja, Jagodine, Prokuplja, Kragujevca i Pančeva, kao i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Leskovac.

Foto: MUP Srbije

 

 

Tokom današnje intervencije tri vatrogasca-spasioca su dehidrirala, a nakon ukazane medicinske pomoći od strane Doma zdravlja u ovom gradu, oni se dobro osećaju.

Foto: MUP Srbije

 

Logističku podršku pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP sve vreme pružaju i gradske službe Grada Leskovca i opštine Vlasotince, sa svojim komunalnim javnim preduzećima. Sve vreme Gradski zavod za javno zdravlje prati situaciju i vrši merenja kvaliteta vazduha periodično u intervalima od 2 do 3 sata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?
Live TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?

Kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da bi bio srećan da Elonu Masku da visok položaj u svojoj administraciji ako pobedi na izborima u novembru. Gosti "Otvorenog studija" Informer TV politički konsultant Vlada Dobrosavljević i ekonomista profesor Bojan Dimitrijević komentarisali su ovu vest, ali i analizirali šta to povezuje ova dva preduzetnika.

23.08.2024

20:00

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija