• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

26.08.2024

20:36

Advokat najavio sledeći korak: Svi čekamo optužnicu da vidimo šta će u njoj da piše

Tanjug/društvene mreže

Vesti

Advokat najavio sledeći korak: Svi čekamo optužnicu da vidimo šta će u njoj da piše

Podeli vest

Pet meseci nakon nestanka Danke Ilić (2), a materijalnih dokaza nema, kao ni priznanja osumnjičenih za njeno ubistvo. Ipak, sve oči su sada uprte samo ka jednoj strani, odnosno ka nadležnom tužilaštvu, koje ima još mesec dana rok da podigne optužnicu.

Terenska potraga za telom devojčice odavno je utihnula, s tim da je istraga i dalje nestavljena punom parom, kada su rađena različita veštačenja i ispitani svi svedoci koji su se dovodili u vezu sa njenim nestankom, sada se čeka naredni korak Višeg javnog tuilaštva u Zaječaru, s obzirom na to da rok za podizanje optužnice ističe 4. oktobra.

Advokat Milinko Jovanović, branilac Radosava Dragijevića, kaže za Kurir da podizanje optužnice svi čekaju.

Foto: V.J.

 

 

- Pet meseci je prošlo od nestanka devojčice iz Bora, a u međuvremenu svašta se izdešavalo, međutim, ne postoji nijedan materijalni dokaz, a sada već uveliko nema ni priznanja osumnjičenih, dakle tužilaštvo nema ništa zasad. Svi čekamo samo to podizanje optužnica i da vidimo kako će ona onda uopšte glasiti, naravno nakon toga će verovatno uslediti žalbe s obzirom na to da dokaza nema - rekao je advokat Jovanović za Kurir i dodao da to uopšte neće uticati na njegovog klijenta.

- Iako je u ovom slučaju i Radosav Dragijević bio jedan od saučesnika, odnosno vodi se kao osumnjičeni za krivično delo pomoć izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela, on pak iako podignu optužnicu, neće biti vraćen u pritvor, već će se braniti sa slobode.

Podsećanja radi, dvogodišnja Danka Ilić iz Bora nestala je u selu Banjsko Polje pre tačno pet meseci i od tada joj se gubi svaki trag. Istraga je nekoliko dana nakon njenog nestanka pokazala da je ona ubijena, a da iza zverskog ubistva stoje Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot i Srđan Janković (50) iz sela Luka, radnici JKP "Vodovod" u Boru.

Iako su prvobitno priznali delo, obojica su kasnije povukli priznanje koje su izrekli, kako kažu, pod pritiskom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kompletna srpska opozicija danas brani Severinu, a njena advokatica za Šolakovu televiziju kaže: Istorijska je činjenica da je u Srebrenici bio genocid! (VIDEO)
Politika

Kompletna srpska opozicija danas brani Severinu, a njena advokatica za Šolakovu televiziju kaže: Istorijska je činjenica da je u Srebrenici bio genocid! (VIDEO)

Advokatica hrvatske estradne umetnice Severine Vučković jedva je dočekala medijsko istupanje na tajkunskim televizijama, kako bi propagirala stav da je njena štićenica neosnovano zadržana na granici, gde su joj postavljana, kako kaže, besmislena pitanja koja su u vezi sa istorijskim činjenicama.

26.08.2024

20:40 >> 20:42

TV

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)
Live TV

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)

Ponovo se oglasio Donald Tramp. Od kada se vratio na mrežu X, sve je aktivniji kako se bliži 5. novembar. On kritikuje Kamalu Haris i Džoa Bajdena i pita se ko u njihovo ime pregovara na Bliskom istoku. U poslednjih 18 godina Hezbolah i Iran imaju najžešće sukobe. Ponovo Tramp spominje i Treći svetski rat. Na ovu temu u "Info danu" govorili su politikolog Vladimir Kljajić i prof. dr Stevica Deđanski, analitičar.

26.08.2024

16:03

Sport

Bivši asovi složni: Milojević je Zvezdin najveći adut, ali mora da menja tim!
Crvena zvezda

Bivši asovi složni: Milojević je Zvezdin najveći adut, ali mora da menja tim!

Činjenica da je Vladan Milojević iz svih prethodnih 12 dvomeča evropskih kvalifikacija izašao kao pobednik daje ogromnu sigurnost i samopouzdanje crveno-belima pred revanš pej-ofa za Ligu šampiona sa Bode Glimtom, kaže Mirko Bunjevčević (46) u razgovoru za Informer! S druge strane, bivši napadač Predrag Sikimić (41) smatra da je od same tradicije važnije da trener promeni tim u odnosu na prethodni duel sa Norvežanima.

26.08.2024

17:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija