• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

29.08.2024

15:00

Očajni roditelji pregaženog Edina (4): Dolazimo na sud kao da smo mi ubice

D. K.

Vesti

Očajni roditelji pregaženog Edina (4): Dolazimo na sud kao da smo mi ubice

Podeli vest

Suđenje Slavoljubu Jociću (49) iz Popovca, koji je optužen da je 12. maja 2021. kombijem naleteo na dečaka Edina Krstića (4) iz tog sela i usmrtio ga na mestu, ponovo je danas odloženo u Osnovnom sudu u Nišu.

Razlog ponovnog odlaganja je nedovođenje svedoka Nikole Dinića, koji se nalazi na izdržavanju kazne u zatvoru u Leskovcu. Dinić nije doveden na glavni pretres, a sud nije dostavio izveštaj zbog čega to nije učinjeno, tako da je sudija Goran Dimitrijević naredno ročište zakazao za 30. septembar.

Zbog nedolaska Dinića suđenje je do sada već tri puta odlagano, i to nakon što je ustanovljeno da se nalazi u zatvoru za maloletnike u Valjevu. Poziv za dovođenje na glavni pretres je najpre tamo bio prosleđen, ali se ispostavilo da je u međuvremenu prebačen u leskovački zatvor.

Međutim, ni danas nije otuda doveden na suđenje. Roditelji nesrećnog dečaka su vidno potreseni napustili zgradu Osnovnog suda.

Edinova majka Kristina Krstić kazala je da suđenje predugo traje i da im svaki sledeći dolazak predstavlja novi stres.

- Mnogo je strašno, ostali smo bez deteta, a ovde dolazimo kao da smo mi krivi. Kao da smo mi ubice, a ne roditelji koji su izgubili sina. Tri godine traje suđenje i opet se odlaže zbog nedolaska svedoka. Mnogo se loše osećamo, velika je to muka. Nadamo se da ćemo doći do pravde, ali ne zavisi od nas. Kazna za čoveka koji nam je pregazio dete, mnogo bi nam značila. Osetili bi da imamo podršku. Mi imamo decu, treba nam podrška da ih odgajamo - rekla je Krstićeva.

Slavoljub Jocić se tereti da je, nepridržavajući se saobraćajnih propisa, kombijem naleteo na dečaka. Optužen je za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje tužilaštvo traži kaznu od šest godina zatvora i zabranu upravljanja vozilom u trajanju od tri godine. 

Majka dečaka ranije je ispričala da se nesreća dogodila oko 8.45 časova, dok je sa sinom bila u pošti:

- Bili smo u pošti i taman smo pošli kući, a sin je stajao sa strane da me sačeka. Odjednom se naleteo kombi i direkt udario u njega. Edin je bio sav krvav i išla mu je krv iz usta i nosa. Ja sam bila na oko 100-200 metara od mesta udesa, potrčala sam ka njemu i odmah ga u rukama odnela do obližnje ambulante. Međutim, nisu mogli da mu pomognu.

Jocić je na sudu negirao krivicu za smrt dečaka. Branio se da nije mogao da ga uoči i isticao da se kretao popisanom brzinom Ulicom maršala Tita i da u Železničkoj ulici nije video nikoga kada je krenuo da se okreće kombijem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Pobogu, Mila, pare su kod Đilasa!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Pobogu, Mila, pare su kod Đilasa!

Danas je predstavnica vanparlamentarne beogradske opozicije, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde i narodna poslanica, izvesna Mila Popović, upitala gradonačelnika Aleksandra Šapića: „Aleksandre Šapiću, gde su pare Beograđana?“. Pitanje je upućeno preko sajta Đilasove Stranke slobode i pravde (SSP), i putem Đilasovog portala „Direktno“.

29.08.2024

16:02

TV

Uroš Blažić poslao jezivu poruku, pa otišao da puca! Svedočenje bivše devojke masovnog ubice potvrđuje njegovu opasnu narav! (VIDEO)
Live TV

Uroš Blažić poslao jezivu poruku, pa otišao da puca! Svedočenje bivše devojke masovnog ubice potvrđuje njegovu opasnu narav! (VIDEO)

Anastasija Đ. bivša devojka Uroša Blažića svedočila je prošle godine u Smederevu. Ona je počela da se zabavlja sa njim nakon što je prestala da radi kod njega. Veza je trajala svega nekoliko meseci. Prvih mesec dana, veza je bila lepa, ali kasnije je počela da ga se plaši. On je, prema njenim rečima držao pištoj ispod jastuka i jednom prilikom joj pretio da će da je udari. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su primarijus patolog i stalni sudski veštak Radoslav Radosavljević i specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak Ljubiša Božić.

29.08.2024

09:56

Sport

"Orlovi" bojkotuju Piksija!? Šta se to dešava u reprezentaciji Srbije?
Fudbal

"Orlovi" bojkotuju Piksija!? Šta se to dešava u reprezentaciji Srbije?

Najbolji fudbaleri Srbije, po svemu sudeći, započeli su prećutni bojkot selektora A tima Dragana Stojkovića Piksija! Kako drugačije objasniti situaciju da na narednom okupljanju reprezentacije neće biti Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Sergej Milinković-Savić, momci koji uredno tresu mreže u svojim klubovima, a onda naprasno otkazuju poziv kormilara srpskog nacionalnog tima?

29.08.2024

16:12

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija