• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.09.2024

22:10

Za 26 dana poginule 63 osobe! Zastrašujuća statistika saobraćajne policije: Ovo su četiri najčešća uzroka nesreće

Informer/shutterstock

Vesti

Za 26 dana poginule 63 osobe! Zastrašujuća statistika saobraćajne policije: Ovo su četiri najčešća uzroka nesreće

Podeli vest

Od početka godine do 27. avgusta, zaključno sa 26. avgustom, na teritoriji Republike Srbije u saobraćajnim nezgodama poginulo je 329 osoba, dok je 11.324 osoba zadobilo povrede, rečeno je iz Uprave saobraćajne policije.

Naime, na teritoriji Republike Srbije se dogodilo ukupno 19.978 saobraćajnih nezgoda, a najčešći uzroci su:

 

neprilagođena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta
propust vozača koji se odnosi na nepravilno sagledanje saobraćajne situacije
gubitak kontrole nad vozilom
vozač pod uticajem alkohola

Iz Uprave saobraćajne policije navode za "Blic" da, imajući u vidu da je od početka godine u saobraćajnim nezgodama izgubilo život 329 osoba, a od početka avgusta čak 63 osobe, te da je povećano stradanje u odnosu na isti period prošle godine, apeluju na sve učesnike u saobraćaju da:

budu odgovorni prilikom učešća u saobraćaju
prilagode način vožnje svojim sposobnostima i uslovima u saobraćaju
da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola
da obrate pažnju na sve ostale učesnike u saobraćaju kako bi sačuvali svoju i bezbednost drugih lica

"Posebno apelujemo na vozače da, s obzirom na skorašnji početak školske godine, posebnu pažnju obrate na decu u "zonama škola"", navode iz Uprave saobraćajne.

Teške nesreće u avgustu

Mišel Nikolić (52), pomoćnik predsednika opštine Knjaževac, nastradao je u nesreći 25. avgusta, kada je u toku noći izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta. On je tada, kako je objavljeno, udario u banderu nakon čega se zakucao u drvo.

Sudar autobusa i kamiona u Umki

Dan ranije, 24. avgusta, kod Umke dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su nastradale dve osobe. U nesreći je učestvovao gradski autobus na liniji 551 i kamion. Nakon nesreće uhapšen je vozač autobusa.

Foto: printscreen instagram 192_rs

 

Motociklista nastradao u Nišu

 

Motociklista koji je zadobio povrede u niškom naselju Malošište, podlegao je povredama 27. avgusta. Nesreća se dogodila u ponedeljak, 26. avgusta, a u njoj su učestvovali automobil i motocikl.

Vozač kamiona sleteo sa puta

Vozač kamiona D.B. iz Bačke Palanke poginuo je 22. avgusta na ulasku u Begeč iz pravca Gložana, nakon što je izleteo sa puta.

Rođaci nastradali u "smartu"

Dvojica rođaka - vozač i suvozač C. LJ. (63) i C. LJ. (75) u "smartu" 20. avgusta su na mestu poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Knjaževca.

Kombi udario biciklistu

Biciklista V. B. (70) preminuo je u Urgentnom centru, gde je prevezen nakon saobraćajne nezgode, koja se dogodila u Ralji 20. avgusta, kada ga je udario kombi kojim je upravljao mladić.

Foto: Informer/shutterstock

 

Brat i sestra poginuli na pruzi u Lazarevcu

Brat i sestra M.D. (12) i M.D. (14) koji su u 19.avgusta poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Lazarevcu. Takođe, u nesreći je nastradao i vozač taksija. Podsećanja radi, do nesreće je došlo kada se taksista nije zaustavio na znak STOP, niti je reagovao na crveno svetlo koje je signaliziralo da se zaustavi.

Dve osobe poginule kod Novog Bečeja

 

Dve osobe su poginule u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju 18. avgusta na putu između Kumana i Novog Bečeja, potvrđeno je iz Policijske uprave u Zrenjaninu.

Zakucao se u drvo i poginuo

Muškarac V. D. (33) iz Vladimirovca poginuo je 17. avgusta u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko podneva na Novoseljanskom putu, u Pančevu.

Drogirani zubar ubio mladića

Aleksandar M. (28) nastradao je 13. avgusta kada je, kako se sumnja, Slobodan S. (35) pod dejstvom kokaina udario dok je prelazio pešački prelaz.

Nastradali otac i dve ćerke

Početkom avgusta, dogodila se nesreća u kojoj su poginuli Nasredin F. (42) i njegove dve ćerke. Nesreća se, da podsetimo, dogodila nešto posle 21 sat, kada je mladić Dženan Korać, vozeći svoj “mercedes”, u pokušaju preticanja kolone vozila, direktno udario u “audi” u kojem se nalazila petočlana porodica koja se vraćala iz Sarajeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija