• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.09.2024

18:10

Srpski begunac uhapšen u Hrvatskoj! Akter filma "iza brave" pao u Sesvetama!

printskrin TV Happy, film Iza brave

Vesti

Srpski begunac uhapšen u Hrvatskoj! Akter filma "iza brave" pao u Sesvetama!

Podeli vest

Vladan Sretenović (48), koji je u Srbiji izdržao kaznu od 15 godina zatvora zbog ubistva 1998. godine, uhapšen je tokom vikenda u Sesvetama po Interpolovoj poternici Srbije, koja ga sada traži zbog prebijanja iz 2016. godine.

Prema nezvaničnim informacijama, Sretenovića je uhapsila potraga zagrebačke policije, ali nije poznato koliko se dugo zadržao u Hrvatskoj.

Inače, pre tri godine o Sretenovićevim zatvorskim danima snimljena je jedna od epizoda srpske dokumentarne serije "Iza brave", u kojoj on govori o svojim zatvorskim danima. Prvi put je osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo i razbojništvo 1998. godine, a kasnije mu je kazna prepolovljena.

Foto: printskrin TV Happy, film Iza brave

O Vladimiru Sretenoviću snimljen je dokumentarni film Iza brave

Ovoga puta Srbija je za njim raspisala poternicu zbog izdržavanja kazne od 1,5 godine zatvora zbog teškog ranjavanja muškarca u ariljskom lokalu u junu 2016. godine. Naime, prema presudi srpskog suda, Sretenović je prvo poterao sve goste iz lokala Biblioteka 031e, a potom sa prijateljem pretukao muškarca koji je odbio da napusti lokal.

Nakon što je pao na pod, Sretenović i njegov drug nastavili su da cipelama šutiraju čoveka i teško ga povredili.

Nakon hapšenja, Sretenović bi trebalo da bude priveden na Županijski sud u Zagrebu, gde bi trebalo da svedoči o srpskoj poternici, odnosno da kaže da li se protivi ekstradiciji.

Sud bi trebalo da odluči i da li će protiv njega odrediti ekstradicioni pritvor, objavio je Jutarnji list.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ovog septembra stiže nova, redizajnirana Orion TV aplikacija!
Društvo

Ovog septembra stiže nova, redizajnirana Orion TV aplikacija!

Kompanija Orion telekom je predstavila redizajniranu verziju svoje popularne aplikacije za velike ekrane, donoseći korisnicima unapređeno iskustvo gledanja TV sadržaja uz moderniji dizajn i intuitivniji korisnički interfejs. Ova verzija aplikacije namenjena je korisnicima televizora, dok će verzija za telefone i tablete biti dostupna u skorijoj budućnosti.

02.09.2024

17:00

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija