• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

03.09.2024

08:58

Porodica nastradale radnice u šoku: Mora da se veštači lift, žena je poginula neko mora da odgovara

Informer, Društvene mreže

Vesti

Porodica nastradale radnice u šoku: Mora da se veštači lift, žena je poginula neko mora da odgovara

Podeli vest

Aleksandra B. (35) iz Čačka stradala je na svom radnom mestu u prodavnici u Gornjem Milanovcu kada ju je priklještio teretni lift kojim je trebalo da prebaci robu iz podruma u prodajne prostorije. Ona je odmah sledeći dan sahranjena, a prijatelji njene porodice kažu da su svi van sebe i da njen suprug jedva govori od tuge i šoka.

- Bili su svi da ih obiđu, jako je bolno bilo. Ona i suprug su jako posvećeni toj deci, imaju dva divna dečaka i sve su podredili njima, da im nikada u životu ništa ne zafali. Sahrana je bila pretužna, puna emocija, bilo je toliko suza da niko nije mogao da se suzdrži - kaže jedna komšinica iz sela Majdan gde je Aleksandra živela sa porodicom.

Prema njenim rečima, porodica je želela odmah da sahrani Aleksandru u pruži joj mir, zato je sahrana bila već dan nakon nesreće, u nedelju.

- Nije se niko usudio da pita, ali pretpostavljamo da je obdukcija tela, jer je uzrok smrti bio očigledan, ili urađena odmah ili nije ni rađena. Ono što će verovatno tražiti jeste da se veštači lift, njegova ispravnost, da li je redovno održavan i da li je sa tim bilo u redu. Jer ako nije i ako je jedna mlada žena zbog nečijeg nemara izgubila život i iza sebe ostavila muža i dvoje dece, neko će morati da odgovara - kaže nam komšinica i dodaje:

- Ja nisam odlazila u tu prodavnicu i Aleksandu i njenog supruga znam ovde iz sela, ali da je bila uvek vredna, vesela i nasmejana to je tačno. Kad prođe pored tebe i osmehne ti se, ta žena ti popravi dan.

 

Foto: insajder/printskrin

Aleksandra sahranjena dan posle nesreće

 

Kako nam je ispričala, čula je da je ranije po tim prodavnicama bilo problema sa teretnim liftovima, ali niko nije intervenisao.

- Znam da se radnicima samo govorilo da budu pažljiviji i to je bilo sve. Da li su radili na održavanju tih mašina ili ne, neka utvrdi istraga - kaže naša sagovornica.

Do tragedije u kojoj je Aleksandra stradala, da podsetimo, došlo je u subotu oko 10 sati ujutru, a mašina joj je, prema nezvaničnim saznanjima, prvo uhvatila kosu i tako je povukla.

Komšinica koja živi u zgradi u kojoj se nalazi i prodavnica ispričala je da je Aleksandra bila divan čovek i radnik.

- Niko nije bio u tom trenutku sa njom da bismo znali šta se tačno desilo, ali kažu da joj je lift uhvatio kosu, povukao i tako priklještio. Mi nikako ne možemo da dođemo sebi otkako smo čuli za tragediju - kaže komšinica i dodaje:

- Sve devojke koje rade tamo su jako fine i vedre, a Aleksandra je uvek bila nasmejana, lepa i vrlo ljubazna žena. Velika je tuga i žal za njom.

Prema rečima stanovnika Gornjeg Milanovca, jedna radnica je i ranije bila povređena na tom radnom mestu baš od lifta.

- Tu sam u toj prodavnici dugogodišnja mušterija, radnice su fine,vredne, prijatne žene. Čak sam par puta video taj lift gde pakuju robu i spuštaju u podrum gde druga radnica čeka i pakuje u magacin - napisao je jedan meštanin na društvenim mrežama i dodao:

- Kao mušterija, čuo sam da se taj lift zaglavljuje negde na pola puta, pa su morali nekom polugom metalnom da to natežu da bi krenulo! Jedna radnica je čak imala povredu od tog lifta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Preminuo mladić (24) povređen u nesreći kod Umke
Hronika

Preminuo mladić (24) povređen u nesreći kod Umke

N. U. (24), jedan od teže povređenih u jezivoj saobraćajnoj nesreći kod Umke preminuo je danas u Urgentnom centru. U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu na Novom obrenovačkom putu, a u kojoj su učestvovali kamion i autobus koji saobraća na liniji 551, jedna osoba iz autobusa je smrtno stradala na licu mesta, a 18 povređenih putnika je prevezeno u Urgentni centar.

27.08.2024

13:27

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

(VIDEO) Šta se ovo dešava?! Putin se iznenada predomilsio! Lavrov i Peskov rekli jedno, odmah stigao odgovor predsednika!
NOVA PORUKA

(VIDEO) Šta se ovo dešava?! Putin se iznenada predomilsio! Lavrov i Peskov rekli jedno, odmah stigao odgovor predsednika!

Predsednik Rusije Vladimir Putin očigledno se iznenada predomislio u vezi mirovnih pregovora sa Ukrajinom. To se može zaključiti iz njegove jučerašnje izjave, koja je usledila samo nekoliko dana nakon što je njegov portparol Dmitrij Peskov izjavio da su pregovori sa Ukrajinom „izgubili relevantnost“ posle ukrajinskog upada u Kursku oblast, koji traje već mesec dana.

03.09.2024

09:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija