• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.09.2024

18:54

Krijumčarili kriminalce preko Dunava! Uzimali čak 5.000 evra po "glavi"! (FOTO/VIDEO)

Printscreen YouTube/ MUP Republike Srbije

Vesti

Krijumčarili kriminalce preko Dunava! Uzimali čak 5.000 evra po "glavi"! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je policija uhapsila danas S. M. (49) i G. K. (46), osumnjičene za brojna krivična dela, među kojima i nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Njih su, kako je precizirao, priveli pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Somboru:

"Oni su kao članovi kriminalne grupe u dužem periodu, zajedno sa još jednim za sada nepoznatim muškarcem, ilegalno prebacivali više osoba, među kojima je bilo i članova različitih organizovanih kriminalnih grupa sa teritorije Srbije, Crne Gore, Albanije i Turske, preko Dunava na teritoriju Hrvatske, za iznos od oko 5.000 evra po jednom članu grupe. Osim toga, terete se i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija."

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenih, dodaje se, pronađeno je više komada vatrenog oružja, poluautomatskih pušaka, municije različitog kalibra, kao i ručne bombe koje su, kako se sumnja, planirali da prokrijumčare na teritoriju Evropske unije. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni na saslušanje nadležnom tužilaštvu u Somboru.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)
Live TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)

Nemačka antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) slavi istorijski uspeh, velikom pobedom u istočnoj državi Tiringiji, a malo joj je nedostajalo da osvoji i najviše glasova u drugoj državi, Saksoniji. AfD je u Tiringiji osvojio skoro trećinu glasova, devet procenata ispred konzervativne Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i daleko ispred tri vladajuće nemačke stranke. Ovo neverovatno političko dešavanje za Informer je komentarisao akademik Dragan Radenović u "Info jutru".

05.09.2024

12:30

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija