• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.09.2024

14:00

Oglasili se iz Infrastruktura železnice Srbije! Objasnili kako je mladića u Priboju udarila struja

Shutterstock, Pixabay

Vesti

Oglasili se iz Infrastruktura železnice Srbije! Objasnili kako je mladića u Priboju udarila struja

Podeli vest

U železničkoj stanici Priboj danas u 10.13 sati teško je povređen jedan mladić usled strujnog udara iz kontaktne mreže, kada se popeo na vagon koji se nalazio na šestom staničnom koloseku, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

"Hitna pomoć odvezla je povređenog mladića sa mesta nesreće u bolnicu. Mladić se, kako se navodi, popeo na jedan od vagona koji su bili garirani u železničkoj stanici Priboj i tom prilikom ušao je u strujno kolo iznad pruge i doživeo strujni udar" piše u saopštenju ovog preduzeća.

U saopštenju se podseća da kroz kontaktnu mrežu iznad pruge prolazi struja jačine od 25 hiljada volti i da nije potrebno da se dodirnu strujni vodovi da bi došlo do strujnog udara.

 

Foto: Informer

Pruga/Ilustracija

 

"Dovoljno je da se samo uđe u strujno kolo, koje može biti i par metara udaljeno od kontaktne mreže" dodaje se u saopštenju Infrastrukura železnice Srbije.

Prosečno godišnje nastrada pet uglavnom mladih osoba od strujnog udara iz kontaktne mreže, najčašće prilikom penjanja na vagone.

Infrastruktura železnice Srbije zato ponovo apeluje i upozorava da se ne penje na vagone, da je to najstrože zabranjeno i opasno po život, i da se u stanicama poštuju znakovi upozorenja, jer se takvi slučajevi gotovo po pravilu završavaju tragično.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
decu ti neću oprostiti

pre 2 sata

Objave šturo obavestenje i to je to...

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!
Fudbal

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!

"Ovi momci koji su ovde treba šansu da iskoriste. Momci koji se budu pokazali - neće ih niko i ništa pomeriti iz tima“, poručio je selektor Dragan Stojković pred utakmicu sa Španijom (0:0). Shvatili su poruku i pokazali kako se "gine" za reprezentativni dres.

08.09.2024

06:30

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija