• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

11.09.2024

08:29

Srbin na čelu međunarodne bande: Krijumačarili migrante iz Makedonije u Srbiju

MUP Srbije

Vesti

Srbin na čelu međunarodne bande: Krijumačarili migrante iz Makedonije u Srbiju

Podeli vest

Jedan srpski i šest makedonskih državljana osumnjičeni su za krijumčarenje migranata u istrazi koju je otvorilo Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju Severne Makedonije.

Kako se navodi u saopštenju tog tužilaštva, oni se sumnjiče da su kao organizova kriminalna grupa  krijumčarila migrante preko teritorije Severne Makedonije u Srbiju.

Osumnjičeni su, navodi se, organizovali ilegalno prebacivanje grupa migranata iz Sirije, Iraka i drugih zemalja sa Bliskog i Dalekog istoka, ali i zemalja iz Afrike, Konga i Nigerije.

Petoro osumnjičenih privedeno je juče u policijskoj akciji nazvanoj "Kiper" i na zahtev tužioca njima je Osnovni krivični sud u Skoplju odredio pritvor od 30 dana.

Jedan pripadnik grupe je u bekstvu dok je sedmi član ove bande već u zatvoru Idrizovo kod Skoplja gde izdržava kaznu.

Otvaranju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal i akciji policije prethodila je istraga koja je trajala od septembra prošle godine do juna 2024. godine.

Prema obezbeđenim dokazima iz predistražnog postupka, kako se navodi, prvoosumnjičeni se zajedno sa dve osobe - strana državljanina i to jedno identifikovano lice poreklom iz Pakistana i N. N. lice državljanin Srbije, udružio i organizovao međunarodnu kriminalnu grupu u Severnoj Makedoniji. Ova grupa je, precizira se, "bila deo međunarodne kriminalne mreže koja je, radi sticanja imovinske koristi, vršila krivična dela krijumčarenja migranata sa unapred određenim zadacima".

- Osumnjičeni su u periodu od septembra 2023. do juna ove godine organizovali ilegalno prebacivanje grupa državljana migranata iz Sirije, Iraka i drugih zemalja sa Bliskog i Dalekog istoka i zemalja Afrike, Konga i Nigerije preko ilegalnih prelaza na takozvanoj zelenoj granici. Nakon što su ilegalni migranti prevezeni na ranije dogovorene lokacije, prvoosumnjičeni je u dogovoru sa organizatorom N.N licem iz Srbije organizovao dalji prijem i krijumčarenje iz Severne Makedonije u Srbiju - piše u saopštenju Tužilaštva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"PUSTITE NAM DECU" Više stotina građana ispred Policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici, roditelji uhapšenih srpskih mladića zahtevaju oslobađanje!
Politika

"PUSTITE NAM DECU" Više stotina građana ispred Policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici, roditelji uhapšenih srpskih mladića zahtevaju oslobađanje!

Više stotina građana okupilo se ispred Policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici da izraze nezadovoljstvo zbog hapšenja četvorice mladića srpske nacionalnosti koje su Kurtijevi batinaši brutano pretukli i lišili slobode u noći između ponedeljka i utorka. Mađu okupljenima su i roditelji mladića koji zahtevaju oslobađanje svoje dece.

11.09.2024

10:18

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija