• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infromer

11.09.2024

12:59

Optužnica za komandira iz Okružnog zatvora u Beogradu: Ovo su najnoviji detalji

Informer

Vesti

Optužnica za komandira iz Okružnog zatvora u Beogradu: Ovo su najnoviji detalji

Podeli vest

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Kristijana T. (21), komandira u Okružnom zatvoru u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pokušaju i Đorđa Dž. (33) zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem.

Postoji opravdana sumnja da je Đorđe Dž. sa umišljajem podstrekao Kristijana T. da u pritvor Okružnog zatvora unese tri mobilna telefona, tri kabla za punjenje telefona i tri sim kartice i da ih preda ih jednom pritvorenom licu.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Đorđu Dž. produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Kristijan T. je, kako se sumnja, 8. jula 2024. godine u svojstvu službenog lica, komandira u Okružnom zatvoru u Beogradu, prekoračenjem granica svojih službenih ovlašćenja pokušao da jednom pritvoreniku pribavi korist u vidu omogućavanja korišćenja tri mobilna telefona sa pripadajućom opremom, koje mu je dan ranije, 7. jula oko 21:30 na zaustavnoj traci auto-puta Beograd – Šid predao u paketu Đorđe Dž. kako bi ih on predao pomenutom pritvoreniku.

Sutradan je prilikom ulaska u odgovarajući blok Okružnog zatvora, Kristijan T. starijem komadiru rekao da je prilikom pregleda paketa zaostao jedan par čarapa pomenutom pritvoreniku i da će mu ih predati, nakon čega je stariji komandir posumnjao u ove navode, izvršio pregled paketa, te pronašao gore navedene predmete u čarapama u plastičnoj kesi i oduzeo ih od okrivljenog.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija