• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rešetka

11.09.2024

14:30

Investitor likvidiran u sačekuši: Ubica ispalio u žrtvu sedam rafala iz "zbrojevke"!

Resetka.rs

Vesti

Investitor likvidiran u sačekuši: Ubica ispalio u žrtvu sedam rafala iz "zbrojevke"!

Podeli vest

Leskovački biznismen Aleksandar Mikić (32) ubijen je pre tačno sedam godina u sačekuši u centru grada. Izrešetan je u rafalnoj paljbi, a potom je odjeknula eksplozija automobila na parkingu Tehničkog fakulteta.

Iako se isprva mislilo da su u pitanju odvojeni zločini, ispostavilo se da su pucnjava i eksplozija povezane.

Mikić je ubijen ispred zgrade, čiji je investitor bio i u kojoj je imao stan. Ubistvo su snimile okolne kamere, ali se lice napadača ne vidi na snimku jer ga je, verovatno svestan postojanja video nadzora, tokom zločina koji je trajao nepuna dva minuta, sve vreme zaklanjao rukom.

Kamere su zabeležile da je Mikić svojim "alfa romeom" došao do zgrade i da je, u trenutku kada je nameravao da napusti vozilo, jedan od napadača izašao iz drugog automobila, dotrčao do prozora vozača i ispraznio okvir u Mikića, odnosno ispalio 15 metaka, od kojih ga je pogodilo sedam.

Digli automobil u vazduh

Potom se vratio do svog automobila, u kom ga je čekao vozač, i ušao na zadnje sedište. Upravo taj automobil, kojim su pobegli, dignut je u vazduh nekoliko minuta kasnije. Ubice su ga uništile kako bi se rešili tragova, što ukazuje na to da likvidacija ima potpis profesionalaca.

Na sedištu pored ubijenog Mikića nađen je njegov pištolj, pa se pretpostavljalo da je uzvratio vatru. Ubice su, navodno, u njega pucale iz pištolja "zbrojevka", češke proizvodnje.

Kako su mediji pisali u vreme ubistva, biznismen je bio umešan u otmicu lokalnog dilera kom je oteo novac sedam godina pre ubistva. Sudski postupak za to krivično delo završen je nedugo pre likvidacije.

Ipak, nije bilo dokaza, niti sumnji da je to krivično delo povezano sa Mikićevim kasnijim ubistvom. Takođe je dve godine pre pretučen u jednom kafiću u centru Leskovca, pred mnoštvom ljudi. Napadači su pronađeni, ali nije poznato šta se dalje dešavalo povodom tog napada.

Za Mikića je tada navedeno da je kao mlađi bio "opasan momak", ali da se u godinama pre ubistva povukao, pokušavao da se bavi biznisom, odnosno ulaganjem u izgradnju ili renoviranje stambenih zgrada te da je godinu dana ranije registrovao preduzeće.

Imao pozamašan krivični dosije   

Bio je pravosnažno osuđen za šest krivičnih dela, među kojima su nanošenje teških i lakih telesnih povreda, nelegalno nošenje oružja, nasilničko ponašanje, iznude. Zbog toga je izdržavao višegodišnje kazne. Čak 14 puta je dobijao krivične prijave, neke od njih odnose se na trgovinu narkoticima.

Spekulisalo se i da je Mikić najverovatnije ubijen zbog krupnog posla koji je u tajnosti pripremao na Malti. Pretpostavlja se da je nekom moćnom igraču u inostranstvu hteo da otme posao ili deo tržišta, zbog čega je i naručeno njegovo ubistvo.

Veruje se da je ubica odmah posle likvidacije napustio Srbiju. Nikada nije otkriveno ko je počinio zločin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija