• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.09.2024

19:11

Prošla su skoro dva meseca od ubistva žandarma Nikole Krsmanovića! Evo šta se dešava sa osumnjičenim za pomaganje teroristi Hajriziju!

Printscreen

Vesti

Prošla su skoro dva meseca od ubistva žandarma Nikole Krsmanovića! Evo šta se dešava sa osumnjičenim za pomaganje teroristi Hajriziju!

Podeli vest

Skoro dva meseca prošlo je od tragične noći u Loznici u kojoj je ubijen policajac Nikola Krsmanović (34), a ranjen njegov kolega Vjekoslav Ilić (50).

Na njih je tokom rutinske kontrole u Lipničkom Šoru, nedaleko od graničnog prelaza Trbušnica, pucao Faton Hajrizi (38) koga je nepunih 40 sati kasnije eliminisala srpska policija na padinama planine Gučeva, gde je pucao na pripadnike SAJ-a.

Posle ubistva policajca, koje je šokiralo i rastužilo Srbiju, policija je uhapsila najpre taksistu Mithata H. iz Tutina osumnjičenog da je do Loznice iz Preševa dovezao Hajzerija, a potom Zorana R. u Bijeljini (RS), koristio je, kako je tada saopšteno, falsifikovane isprave na ime Marko Marković, i njegovu suprugu Ivanu u Mladenovcu, pod sumnjom da su napadaču na policajce navodno trebali da pomognu prilikom prelaska državne granice između Srbije i BiH.

Foto: Foto: Tanja Andrić

Nikola je sahranjen u Dragincu kod Loznice

Prema informacijama koje smo danas dobili u lozničkom Osnovnom javnom tužilaštvu gotovo dva meseca posle događaja sudbine osumnjičenih su različite.

- Protiv dve osobe, taksiste M.H. iz Tutina i žene I.R. iz Mladenovca Osnovnom sudu u Loznici podnet je optužni predlog i određeno zadržavanje zbog krivičnog dela neovlašćen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Od njih svoje M.H. se i dalje nalazi u pritvorskoj jedinici u Šapcu, dok je protiv I.R. pritvor ukinut, i to posle podnošenja optužnog predloga u fazi preispitivanja pritvora pred sudom. Rešenje o ukidanju pritvora doneto je krajem prošle sedmice, a tužilac je juče pisao žalbu na to rešenje. Treći, Z.R. još uvek nije saslušan, vodi se kao osumnjičeni, nalazi se u ekstradicionom pritvoru u BiH, i čeka se njegovo izručenje Srbiji - rečeno je danas u lozničkom Tužilaštvu.

Nikola Krsmanović (34) je bio policijski službenik Stanice granične policije Trbušnica. U MUP-u je radio od 2009. godine, završio je SŠUP u Sremskoj Kamenici, a od 2012. do 2023. godine, bio pripadnik Beogradskog Odreda Žandarmerije.

Foto: printscreen instagram

Fatona Hajrizija je likvidirala srpska policija

Neoženjen je, bez dece, a iza njega su ostali osim porodice ožalošćeni brojni prijatelji, familija i njegove kolege. Sahranjen je 20. jula, na seoskom groblju, a do večne kuće ispratili su ga porodica, prijatelji, veliki broja građana, pripadnici različitih sektora MUP-a, a sahrani je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Od kraja prošlog meseca u njegovom selu Dragincu nalazi se veliki mural sa Nikolinim likom, u uniformi, a tu su i zastava Srbije i grb Žandarmerije čiji je svojevremeno bio pripadnik, piše Kurir.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)
Kultura

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)

Misteriozni slepi guslar luta razrušenim svetom uz poj pesme Volja sinovljeva koja opisuje malu zajednicu uzgajivača semena pšenice koja je živela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada - ovaj kratak opis filma "Volja sinovljeva" uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u domaćoj kinematografiji.

12.09.2024

13:04

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...
Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

12.09.2024

10:45