• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

13.09.2024

18:35

Divljak osuđen na šest godina zatvora: Brat bivšeg funkcionera švercovao 2,8 kila "trave"!

Tanjug

Vesti

Divljak osuđen na šest godina zatvora: Brat bivšeg funkcionera švercovao 2,8 kila "trave"!

Podeli vest

Marko Jablanović Divljak (41), brat bivšeg državnog sekretara Ministarstva za rad Aleksandra Jablanovića, osuđen je pred Apelacionim sudom u Beogradu na šest godina zatvora zbog šverca 2,8 kilograma marihuane.

On je u prethodna dva prvostepena postupka pred Višim sudom u Beogradu bio osuđen najpre na tri godine zatvora, a potom oslobođen. Međutim, sada je doneta treća i najdrastičnija presuda pošto je nesumnjivo utvrđeno da je Jablanovićev DNK pronađen na kesi sa drogom.

I na ovu odluku postoji pravo žalbe.

S druge strane, njegovi saučesnici su pravosnažno osuđeni - Miroslav Ilić na četiri godine zatvora, a Bajram Aličković i Nihat Preljić na po četiri i po.

Prema optužnici, Divljak je u januaru 2017. godine kupio oko 2,8 kilograma marihuane, a zatim angažovao Aličkovića i Preljića da paket sa drogom prevezu iz Novog Pazara do Beograda gde je trebalo da ga predaju Iliću.

Preljić je vozio svoj "fijat punto", u kom je bila droga, a Aličković je išao automobilom ispred njega da bi ga obaveštavao ima li na putu policije. Sa Ilićem su se sastali u naselju Leštane, ali su uhapšeni pre primopredaje.

Jablanović je uhapšen 20. januara u Kraljevu i to u službenom vozilu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Mediji su tada preneli da je tom prilikom u službenom automobilu pronađena droga, ali su iz ministarstva to demantovali. 

Njegov brat Aleksandar je nedugo zatim podneo ostavku, navodeći da prihvata punu odgovornost, jer je dozvolio da se toga dana njegov brat sa suprugom preveze u službenom vozilu.  

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demokratije više nema u svetu, postoji samo vladavina jednog naroda! Oni određuju šta su ljudska prava! (VIDEO)
Live TV

Demokratije više nema u svetu, postoji samo vladavina jednog naroda! Oni određuju šta su ljudska prava! (VIDEO)

Troškovi servisiranja ogromnog američkog saveznog duga sada su veći od budžeta za odbranu, izjavio je izvršni direktor Tesle i Spejks Iksa Ilon Maks u popularnom podkastu. On je dodao da zemlja „izuzetno brzo bankrotira“. Američko ministarstvo finansija objavilo je krajem jula da je državni dug premašio 35 biliona dolara, što je skočilo za trilion u periodu od šest meseci. Profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka govorio je na ovu temu u "Info jutru" Informer televizije.

13.09.2024

12:42

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45