• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

14.09.2024

10:02

Apel MUP-a Srbije upućen roditeljima: Sigurnost vaše dece počinje od vas

printscreen

Vesti

Apel MUP-a Srbije upućen roditeljima: Sigurnost vaše dece počinje od vas

Podeli vest

U današnjem svetu, deca sve više vremena provode online, internet im pruža mnogo mogućnosti, ali sa sobom nosi i rizike. Kao roditelj, ne možete uvek biti prisutni da ih nadzirete, ali možete ih naučiti kako da budu bezbedni dok istražuju digitalni svet.

MUP Srbije uputio je apel roditeljima da brinu o bezbednosti svoje dece i da ih zašitite od raznih zlouporeba na internetu. 

*Budite uz svoju decu – Naučite ih kako da bezbedno koriste internet. Kao što ih učite o opasnostima u stvarnom svetu, važno je da znaju kako da prepoznaju i izbegnu rizike online.

*Postavite pravila – Dogovorite se o pravilima ponašanja na internetu i posledicama njihovog kršenja.

*Zaštitite podatke – Redovno ažurirajte antivirus programe, pratite aktivnosti i vodite računa o tome sa kim vaša deca komuniciraju online.

*Ne brišite poruke – Ako naiđete na nasilne ili preteće poruke, nemojte ih brisati. Ove informacije mogu biti ključne za prijavljivanje problema nadležnim organima.

 

*Razgovarajte o privatnosti – Naučite decu da ne dele lične informacije, poput brojeva telefona i adrese, sa nepoznatim osobama.

*Nadzor, ali s merom – Pratite online aktivnosti svoje dece, ali poštujte njihovu privatnost i nezavisnost u skladu sa uzrastom.

*Upozorite na online zamke – Objasnite deci kako da prepoznaju prevare, lažne profile i opasnosti koje vrebaju na internetu.

Sigurnost vaše dece počinje od vas! Naučite ih da koriste internet odgovorno i budite njihov oslonac kada naiđu na opasnosti. Vaša pažnja i podrška su ključni u izgradnji njihovih bezbednih online navika.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Dačić sumirao posetu Kini: Dogovoren niz aktivnosti u oblasti unutrašnjih poslova koje će se u narednom periodu realizovati (VIDEO)
Politika

Dačić sumirao posetu Kini: Dogovoren niz aktivnosti u oblasti unutrašnjih poslova koje će se u narednom periodu realizovati (VIDEO)

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je u završnici svoje višednevne posete Narodnoj Republici Kini da je ovom posetom još jednom potvrđeno strateško partnerstvo Srbije i Kine i u potpunosti realizovani svi zadaci zadati strateškim dokumentima između Srbije i Kine koje su potpisali predsednici ovih država Aleksandar Vučić i Si Đinping.

14.09.2024

11:09

TV

Sport

Zvezda uigrava pojačanja za Ligu šampiona
Crvena zvezda

Zvezda uigrava pojačanja za Ligu šampiona

Crvena zvezda predstavlja pojačanja i uigrava tim za početak Lige šampiona! Srpski prvak večeras (subota 20.00, Arena 1 premijum) dočekuje kruševački Napredak u 8. kolu Superlige, a prema svim najavama, očekuje se da na terenu budu novajlije Silas Katompa Mvumpa (25), Rade Krunić (30), ali i povratnik Nemanja Radonjić (28).

14.09.2024

07:13

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45