• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Krone cajtung

14.09.2024

16:29

Ovo je bračni par koji je nastradao u Austriji: Beba sa teškom povredama prebačena u bolnicu

Informer/društvene mreže

Vesti

Ovo je bračni par koji je nastradao u Austriji: Beba sa teškom povredama prebačena u bolnicu

Podeli vest

Sudar u kojem je stradao bračni par Hajdarević iz Bosne i Hercegovine, bio je toliko strašan da je zatvorio auto-put na sat vremena.

Stravični prizori odigrali su se u petak oko 16.25 časova. na autoputu u Austriji. Tom prilikom, kako navode austrijski mediji, Esad (33) naleteo je na automobil 65-godišnjeg Austrijanca koji je vozio ispred njega. Usled sudara automobil Hajdarevića je proklizao, udario u zaštitnu ogradu, nakon čega je proklizavao sve dok se nije zaustavio između stablima na nasipu.

Pored Esada, u vozilu su bili njegova žena Alemedina (28) i njihovo dvogodišnje dete.

Almedina je ostala zarobljena u vozilu i morala je da bude oslobođena od vatrogasnog odeljenja Kufštajna. Radnici putari koji su se našli u blizini, izvukli su iz auta Esada i dete. Dete je u teškoj nesreći zadobilo teške povrede i prevezeno je u Okružnu bolnicu Kufštajn.

Sa druge strane Esad je morao da bude reanimiran na mestu nesreće, a potom je sa teškim povredama prebačen u bolnicu gde je izdahnuo. Almedina je takođe zadobila teške povrede od kojih je kasnije podlegla povredama u bolnici.

Foto: Informer/društvene mreže

 

 

Drugi vozač nepovređen, put bio zatvoren sat vremena

Šezdesetpetogodišnji vozač uspeo je da zaustavi svoje vozilo nakon udarca. Na sreću, ostao je nepovređen. Nesreća je zatvorila A12 oko sat i po

Vesti o pogibiji mladog bračnog para šokirale su brojne prijatelje i članove porodice. Na društvenim mrežama mnogi se opraštaju od Esada i Almedine koji su stradali u saobraćajnoj nesreći.

Prijatelji se opraštaju od njih na mrežama

"Bio si mi kao stariji brat, nikada me nisi uvredio ni povredio, poštovao si me i voleo. Da vam Allah podari najlepše džennetske blagodati, a mališana ću čuvati koliko god mogu", izjavio je jedan član porodice.

"Jezerski danas tuguje, izgubili smo našeg Esada Hajdarevića. Ostaće upamćen po svojoj duhovitosti i dobrom srcu. Molimo Allaha da se smiluje njemu i njegovoj supruzi i da im podari džennetske bašte", naveo je drugi prijatelj.

Smrt mladog para predstavlja veliki gubitak za sve koji su ih poznavali, a porodici Hajdarević je upućena podrška i saučešće u ovim teškim trenucima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

U Kruševcu privedeni osumnjičeni za prodaju marihuane
Hronika

U Kruševcu privedeni osumnjičeni za prodaju marihuane

U zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu i Kruševcu, uhapšeni su S. M. (27) iz Trstenika i V. E. (31) iz Vrnjačke Banje zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok će protiv dvadesetogodišnjakinje iz Vrnjačke Banje biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu.

14.09.2024

16:06

sledeća vest

Vesti

Ratni heroji podržavaju povratak vojnog roka
Politika

Ratni heroji podržavaju povratak vojnog roka

Jedan od legendarnih komandanata herojske 549. motorizovane pešadijske brigade, čije je sedište bilo u Prizrenu i heroj odbrane Bitke na Paštriku 1999. godine, brigadni general u penziji Stojan Konjikovac, pozdravio je odluku najviših državnih organa o vraćanju obaveze služenja vojnog roka u trajanju od 75 dana.

14.09.2024

17:35

Gradonačelnik Stevan Bakić posetio decu sa Kosova i Metohije koja su i ove godine gosti  Subotice
Politika

Gradonačelnik Stevan Bakić posetio decu sa Kosova i Metohije koja su i ove godine gosti  Subotice

Tradicionalna akcija „Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama’ koju već 17 godina organizuju humanitarna organizacija „Dečja radost“ Gnjilane u saradnji sa subotičkim osnovnim školama „Sonja Marinković“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Jovan Mikić“ i „Ivan Goran Kovačić“, „dovela" je i ove godine na sever Srbije decu iz Kosovskog Pomoravlja, tačnije iz opština Gnjilane, Kosovska Vitina, Kosovska Kamenica, opštine Srbica (selo Banje) i opština Obilić (selo Babin Most). Dolazak dece u Suboticu pomogao je Grad Subotica.

14.09.2024

15:33

Jevtić pružio podršku Vučiću: Najavljene mere pravi odgovor na Kurtijev teror nad Srbima na KiM
Politika

Jevtić pružio podršku Vučiću: Najavljene mere pravi odgovor na Kurtijev teror nad Srbima na KiM

U vremenima izazova, u situaciji kada se srpski narod nalazi na udaru etno-nacionalizma Aljbina Kurtija koji sprovodi institucionalno nasilje nad srpskim narodom, država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem još jednom pokazuje da mudrom i odgovornom politikom čini sve da srpski narod zaštiti na način koji je u ovom trenutku najefikasniji u smislu mera protiv svega onoga što Kurti radi Srbima na Kosmetu, izjavio je danas gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić.

14.09.2024

15:15

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45