• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.09.2024

14:41

Optužnica za ubistvo biznismena u Čačku! Ubio ga poznanik sa sedam metaka

Informer/Facebook

Vesti

Optužnica za ubistvo biznismena u Čačku! Ubio ga poznanik sa sedam metaka

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Čačku podiglo je optužnicu protiv Čačanina Dejana P. (49) kome na teret stavlja ubistvo Maria Simovića (44).

Optužnicom se okrivljenom na teret, pored krivičnog dela ubistva po članu 113, pripisuje i nedozvoljeno nošenje i upotreba oružja.

Podsećamo, ubistvo se dogodilo 25. aprila ove godine u krugu jedne firme u Preljini.

Prema rečima očevidaca dvojica poznanika i saradnika su se u kancelariji na placu firme najpre raspravljali povišenim tonom, dok se nisu začuli pucnji. 

 

Foto: printscreen/facebook

Ubijeni muškarac

 

Kako su očevici tvrdili, a optužnica koja je podignuta krajem avgusta potvrdila, ispaljeno je sedam hitaca. Mario Simović, koji je bio poznat u čačanskom kraju kao biznismen, povredama je podlegao na mestu događaja.

Okrivljeni Dejan P. je tada istrčao iz objekta, napustio lice mesta i automobilom se udaljio u nepoznatom pravcu. Policija je za njim intenzivno tragala četiri dana, nakon čega se u prisustvu advokata predao organima gonjenja.

Njemu je tada sudija za prethodni postupak odredio pritvor, koji je i dalje na snazi.

O delu koje mu se stavlja na teret Dejan P. se nakon hapšenja nije izjašnjavao pred tužiocem, a njegov branilac je tada rekao da je on u veoma lošem psihičkom stanju, te da će iskaz dati kada se njegovo zdravstveno stanje stabilizuje.

 

 

U optužnici čačanskog Višeg javnog tužilaštva nije precizirana visina kazne za okrivljenog, već je iznet zahtev “da se osudi po zakonu”.

Okrivljeni Dejan P. još uvek nije izneo odbranu, a učiniće to na glavnom pretresu. Očekuje se da će on biti zakazan u narednih mesec i po dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!
Društvo

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!

Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta ukoliko kupuju proizvode na akciji „Najbolja cena“ Beograd, 16. septembar – u poslednje tri nedelje, broj maloprodajnih objekata širom Srbije, u okviru akcije “Najbolja cena”, značajno je porastao, a ono što je najvažnije da građani danas troše četvrtinu manje novca u svojim budžetima za iste proizvode nego pre početka akcije, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović

16.09.2024

19:13

TV

Sport

Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!
Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!

Ruska strana će pronaći način da podseti Britaniju koliko je bila uprljana svojim interakcijama sa nacistima izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu britanskog kolege Dejvida Lamija, koji je Rusiju uporedio sa fašističkom državom.

16.09.2024

23:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija