• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.09.2024

10:49

Sprečeno krijumčarenje municije i delova za oružje: Zaplena na graničnim prelazima Preševo i Horgoš

Uprava Carina

Vesti

Sprečeno krijumčarenje municije i delova za oružje: Zaplena na graničnim prelazima Preševo i Horgoš

Podeli vest

Carinici su 14. septembra 2024. godine na graničnim prelazima Preševo i Horgoš, u saradnji sa policijom, u dva odvojena slučaja, otkrili i sprečili pokušaje krijumčarenja municije i delova za oružje preko državne granice.

Prvi slučaj se dogodio u noći između petka i subote na ulazu prelaza Preševo, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao automobil sa kamper prikolicom stranih registarskih oznaka.

"Vozač automobila je službenicima rekao da nema ništa da prijavi, ali je tokom detaljnog pregleda
vozila i prikolice zatečeno drugačije stanje.  U kamper prikolici se nalazio i jedan crni ranac u čijem džepu je otkriveno 35 pištoljskih metaka kalibra 6,35mm, koji su zajedno sa vozačem predati u dalju nadležnost MUP."
saopšteno je u Upravi carine. 

 

Foto: Uprava Carina

 

 

Kako su naveli u saopštenju, istog dana, oko podneva, na izlazu graničnog prelaza Horgoš otkriven je kombi pun raznih delova zaoružje.

"Slučaj je otkriven tokom detaljnog pregleda kombija stranih registarskih oznaka koji se iz
Bugarske uputio ka Francuskoj. Na zadnjem sedištu vozila pronađena je crna torba puna delova za austrougarsku pušku repetirku, marke "Mannlicher M1895". Među preko 50 delova za pomenuti model puške, našlo se nekoliko magacina za municiju, mehanizamaza okidanje, obarača, opruga povratnog mehanizma, pa i jedan komplet za čišćenje."
navedeno je u saopštenju i dodato da su otkriveni delovi oružja privremeno su zadržani do okončanja prekršajnog postupka, pokrenutog protiv vozača.

 


Iz Uprave carine upozoravaju građane da bez obzira da li se radi o oružju koje je u funkciji ili pak samo o kolekcionarskim primercima i njihovim delovima, prijavljivanje robe, a naročito one koja može imati višestruku namenu, obavezno je, i predstavlja dužnost svakog putnika.

 

 

"Podsetimo, da je putnicima dozvoljeno da u Republiku Srbiju privremeno unesu oružje i municiju samo kada dolaze u organizovani lov i to u organizaciji Lovačkog saveza Srbije ili druge za to ovlašćene organizacije, kao i radi učestvovanja na sportskoj manifestaciji." piše u saopštenju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!
LUDILO

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!

Rajan Vesli Raut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Volstrit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rautom u Kijevu 2022. godine.

17.09.2024

10:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija