• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/novosti

18.09.2024

16:44

Razbojnici su ih tukli do iznemoglosti! Komšije u šoku prepričavaju jeziv napad na majku i sina!

prtintscreen/Instagram MUP

Vesti

Razbojnici su ih tukli do iznemoglosti! Komšije u šoku prepričavaju jeziv napad na majku i sina!

Podeli vest

Policija u Nišu, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP Srbije i PU Požarevac, identifikovala je i uhapsila N. R. (27) i D. S. (31) iz Kovina, I. B. (54) iz okoline Niške Banje i Nišliju M. L. (50).

Oni se sumnjiče za razbojništvo i nanošenje teških povreda Ljubiši A. (59), meštaninu Velikog Krčimira, kod Gadžinog Hana, i njegovoj majci Bojani A. (80).

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, policija je uhapsila i M. S. (31) iz okoline Niške Banje, koji se tereti da im je pomogao posle pljačke, odnosno da je skrivao dvojicu osumnjičenih. Razbojnička ekipa je identifikovana posle intenzivnog operativnog rada.

Sumnja se da su oni, 21. avgusta, u porodičnoj kući u Velikom Krčimiru, vezali i tukli Ljubišu i Bojanu, a zatim od njih oteli oko 20.000 evra, nakit i veći broj dukata. Za to vreme ih je M. L., kako se sumnja, čekao u automobilu, a potom odvezao.

- Komšija Ljubiša je stalno držao upaljeno svetlo i te večeri lopovi su ušli u dvorište i ugasili ga - ispričao je jedan od meštana ovog sela.

- Kada je izašao da vidi o čemu se radi, oni su odmah skočili na njega i počeli da ga šutiraju. Tada je izašla i njegova majka Bojana i odmah su i nju počeli da tuku. Bio je sav izubijan, modar, glava mu je bila crna, oči krvave, rebro polomljeno. Krvnički su ih tukli i tražili im novac

Foto: J.Rafailović

 

 

Žitelji ovog sela prepričavaju i da su razbojnici tražili mnogo više para, čak 100.000 evra, ali da im je nesrećni čovek govorio da nema više, nego samo tih 20.000 koje su na kraju i uzeli.

- Tukli su ga do iznemoglosti. Kada su na kraju otišli, Bojana je uspela da dohvati neki nož i preseče traku, kojom je bila vezana i pozove pomoć - priča komšija, koji je želeo da ostane anoniman, jer je u celom selu zavladao veliki strah.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će biti privedeni u niško tužilaštvo.

Pušteni kući posle lečenja

Povređeni Ljubiša i Bojana prebačeni su u Univerzitetsko-klinički centar u Nišu, gde im je pružena pomoć. Oni su, pošto su im sanirane povrede, pušteni kući. Osim toga da su dobro i da se oporavljaju, ništa drugo nisu želeli da kažu. Meštani Velikog Krčimira sumnjaju da je razbojništvo osmislio muškarac čiji je otac živeo u tom selu.

On je, navodno, mnogo godina proveo na robiji i nedavno je izašao sa izdržavanja kaznu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Selaković: Rehabilitacija i revitalizacija Rajačkih pivnica u cilju Unesko zaštite (FOTO)
Politika

Selaković: Rehabilitacija i revitalizacija Rajačkih pivnica u cilju Unesko zaštite (FOTO)

Ministar kulture Nikola Selaković posetio je Negotin, gde se zajedno sa direktorom Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Goranom Vasićem sastao sa predsednikom Opštine Negotin Vladimirom Veličkovićem, kao i sa predstavnicima Eliksir grupe sa kojim se razgovaralo o planiranim investicijama i mogućnostima saradnje u oblasti zaštite kulturnog nasleđa i održivog razvoja Rajačkih pivnica.

18.09.2024

17:34

TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)
Live TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, koji je najproruskiji političar na Balkanu, mora da snosi posledice za svoje proruske stavove, tvrdi albanski portal "Insajderi". Oni tvrde da britanska služba MI6 planira da njega smeni. Ove navode za Informer su u "Info jutru" komentarisali penzionisani pukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan, profesor dr Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije i Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

18.09.2024

10:00

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija