• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

19.09.2024

12:11

Osumnjičeni za teško ubistvo zaćutao u tužilaštvu: Mučio i izmasakrirao kafedžiju u Bogovini, odao ga DNK

V.J.

Vesti

Osumnjičeni za teško ubistvo zaćutao u tužilaštvu: Mučio i izmasakrirao kafedžiju u Bogovini, odao ga DNK

Podeli vest

D. B. (46), iz Podgorca, koji je uhapšen pod sumnjom da je ubio Simu Balaševića (90), bivšeg kafedžiju, u njegovoj kući u Bogovini kod Boljevca, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru i branio se ćutanjem.

Osumnjičenom se pored teškog ubistva iz koristoljublja teret stavlja i razbojništvo koje je, kako se sumnja, počinio u Podgorcu.

D.B. je nakon višednevne potrage, tokom koje je policija privela veći broj osumnjičenih, uhapšen kada su pronađeni njegovu DNK tragovi u kući ubijenog. 

Podsetimo mrtvog Balaševića 9. septembra pronašao je sin, koga je pozvao komšija jer mu Sima nije otvorio vrata kada mu je došao u posetu.  

Foto: informer.rs

 

 

Sin je tog dana razvalio vrata i zatekao oca izmasakriranog i vezanog za stolicu sa zarivenim nožem u grudi. 

Istragom je utvrđeno da je ubica u kuću ušao kroz rpozora sa zadnje starne kuće, savldao i vezao starca, a onda mučio, kako se pretpostavlja, da bi mu otkrio gde drži novca. 

Za naš portal, prve komšije pokojnog Sime su nakon jezivog zločina otkrile detalje njegovog života. 

Foto: Informer

Komšije ubijenog Sime Balaševića u šoku pričale o jezivom zločinu

 

- Mi smo se družili sa njim, znamo se preko 40 godina, sin nam je muzičar i družili smo se, žena mu je prminula prošle godine. Poslednji put sam ga videla u subotu sreli se i pozvala sam ga na kafu, a trebala nam je i neka bušilica, radili su mu majstori na krovu. Majstori su radili do nedelje uveče do osam sati, u ponedeljak devetog mlađi čovek, je često dolazio i zvao ga je telefonom nije se Sima javljao, i kada je došao poslednji put video je da niko ne otvara, pozvao je njegovog sina i razbili su vrata i zatekli stravičan prizor. Priča se da su mu prsti bili polomljeni, nož je bio zariven u grudi u neposrednoj blizini srca. Bio je jako dobar čovek, jako lepo su se slagali, bili smo svakodnevno zajedno. Priča da je prodao kući i želeo da se odseli, nije tačna, mislimo da je kuću prepisao unuku koji ga je obilazio često, za razliku od sina i snaje koji su retko dolazili. Nije se nikome zamerao, postoji samo jedan čovek sa kojim je pre bio u zavadi, ali su se pomirili - ispričali su za Informer Nata i Žarko Stojković prve komšije ubijenog Sime.

Inače nakon hapšenja osumnjičenog tužilac Višeg tužilaštva u Zaječaru Miodrag Canović je za Informer izjavio da je on još kao maloletnik osuđivan za ubistvo.

- Osumnjičeni D.B. je sa 16 godina počinio ubistvo i tada je, najverovatnije, odslužio kaznu u maloletničkom zatvoru. Taj predmet još nismo našli, mi po zakonu moramo čuvati predmete 5 godina nakon pravnosnažne presude, a ovo prvo ubistvo se dogodilo pre 30 godina. U ovom rasvetljavanju zločina moram da pohvalim Zavod za sudsku medicinu u Nišu koje je svojim brzim veštačenjem DNK doprinelo pronalaženju osumnjičenog. Njegov DNK je pronađen na mestu zločina - kaže nam tužilac Višeg tužilaštva u Zaječaru Miodrag Canović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Petković: Osmani ne može da podnese to što je Srbija u centru svetske politike i predstavlja se kao država koja je okrenuta budućnosti!
Politika

Petković: Osmani ne može da podnese to što je Srbija u centru svetske politike i predstavlja se kao država koja je okrenuta budućnosti!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da su "istrošene i bajate" klevete i optužbe na račun Srbije i predsednika Aleksandra Vučića na kojima uporno insistira predsednica privremernih prištinskih instituccija Vljosa Osmani pokazatelj retrogradnosti politike Prištine i njene nesposobnosti da egzistira u mirnodopskim uslovima.

27.09.2024

10:22

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"!
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"!

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30