• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Danica Ćuruvija

19.09.2024

19:12

Duško Šarić ide na operaciju srca! Evo šta muči mlađeg brata Pljevljaka Darka Šarića!

D. Ćuruvija

Vesti

Duško Šarić ide na operaciju srca! Evo šta muči mlađeg brata Pljevljaka Darka Šarića!

Podeli vest

Duško Šarić (46), optužen da je pripadnik organizovane kriminalne grupe njegovog rođenog brata Darka Šarića (53) treba da početkom oktobra operiše srce u jednoj beogradskoj klinici, saznaje informer. rs.

Zbog njegovih zdravstvenih problema Specijalni sud u Beogradu mu je 15. jula ukinuo kućni pritvor.

Duško Šarić je tada rekao da mora da operiše srčani zalizak i da se ta operacija radi u Nemačkoj, gde bi trebalo prvo da ode na pregled i onda zakaže operaciju.

Međutim, njemu je sud odredio meru zabrane napuštanja boravišta odnosno teritorije Beograda, uz obrazloženje da sudsko veće neće nikog sprečavati da se leči, te je samim tim onemogućena operacija srca u Nemačkoj.

Foto: D. Ćuruvija

Duško Šarić sa advokatom Borivojom Borovićem

Branilac Duška Šarića, advokat Dalibor Katančević je na istom suđenju precizirao da je Duško Šarić 12. jula krenuo na ročište u postupku za trajno oduzimanje imovine, kada mu je pozlilo. 

On je sudu dostavio medicinsku dokumentaciju kojom potvrđuje zdravstveno stanje optuženog.

Duško Šarić je za puštanje iz pritovra na ime jemstva položio kauciju od 800.000 evra.

Inače, na današnjem suđenju, njegov brat Darko je tražio da se iz zatvora u ojem se nalazi od 14. aprila 2022. godine prebaci u kućni pritvor ili da ide na odsluženje kazne, pošto je osuđen na 14 godina zatvora zbog šverca kokaina, ali je sud te zahteve odbacio.

Foto: D. Ćuruvija

Operaciju je hteo da uradi u Nemačkoj

 

Veće Specijalnog suda u Beogradu ukinuo je danas kućni pritvor Urošu Radovanoviću (36)  i Milanu Vučiniću (52), dvojici optuženih pripadnika grupe Darka Šarića.

Sud je naveo da je Vučiniću ukinut kućni pritvor, dok mu je odredio meru zabrane napuštanja Beograda i podsetio da je Vučinić priložio kao jemstvo 300.000 evra.

Kada je reč o Urošu Radovanoviću koji se ranije prezivao Mišić, sud je rekao da je glavni motiv ukidanja kućnog pritvora to što mu je supruga trudna.

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pokušaj diskreditacije i planiranje ubistva svedoka saradnika u drugom sudskom postupku za šverc kokaina, nastavljeno je danas pregledanjem presretnutih Skaj poruka među kojima su i za koje tužilaštvo tvrdi da su ih razmenjivali optuženi, a odnose se na paljenje automobila biznismena iz Valjeva u avgustu 2020. godine.

Foto: Marko Đoković, ATA Images

Darko Šarić je tražio da ide na odsluženje kazne

Tokom današnjeg suđenja prikazane su poruke sa kriptovane aplikacije "Skaj" među kojima je bila i poruka koju je prema navodima iz optužnice Darko Šarić poslao vođi "kavačkog klana" Radoju Zviceru: "Treniram a nemam sa kim da pričam, jer sam ja sam na šetnji i u ćeliji".

Goranu Nikolaševiću postavljena je eksplozivna naprava na "hjundai džip" koji je bio parkiran ispred kuće u kojoj živi u Valjevu. Prema navodima optužnice, kriminalna grupa se tereti da je podmetnula bombu kako bi okrivili Joksovića i tako ga diskreditovali kao svedoka saradnika.
Nikolašević je, kako je i sam izjavio kao svedok na suđenju policiji prijavio da sumnja da je bombu podmetnuo i pokušao da ga ubije Joksović.

U porukama koje su danas izvedene u sudnici prema optužnici okrivljeni pominju svedoka saradnika Joksovića kog oslovljavaju nadimkom Gnoj.

I da Joksu stave na poligraf

- Ovi njegovi iz obezbeđenja svašta rade, prete ljudima čak i sudijama. Još kad bi smeo neko od sudija da posvedoči, onda bi ih počistili.

- To si u pravu za njegovo obezbeđenje, zato što ih čašćava.

- I sve sam im ispričao kako je zvao Gnoja na telefon da mu preti da će ga prijaviti i da se on zbog toga us*ao i potrčao prvi da prijavi.

Takođe su izvedene i poruke koje se odnose na privođenje navijača Uroša Mišića posle paljenja automobila.

- Danas inspektori digli Uroša Mišića u V!, on bio tu kod mene tri dana i kad je krenuo dignu ga za onu eksploziju. Prave film kao da sam ga ja doveo, pa ne bih blejao tri dana po kafićima - navodi se u jednoj poruci od 10. avgusta 2020.

- Ovog pitali da ide na poligraf, on rekao hoće al da i Joksu stave na poligraf - navodi se u sledećoj.

Suđenje se nastavlja 27. i 28.oktobra kada treba da budu okončano čitanje Skaj poruka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)
Live TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)

Zelenski je rekao da smo sve bliži kraju rata, da smo bliži nego što mislimo. Zapad svesrdno pomaže Ukrajinu, svestan ogromne zarade od ovog sukoba. O ratu u Ukrajini, ali i mogućnostima proširenja sukoba u emisiji "Info jutro" govorili su Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta i pukovnik prof. dr Velibor Stević.

26.09.2024

13:08

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)
Live TV

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca za teško ubistvo devojčice Danke Ilić. Ivana Ilić, majka devojčice, rekla je da veruje da su tužilaštvo i politicija radili svoj posao kako treba. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su naordni poslanik i privatni detektiv Uglješa Grgur i advokat Nemanja Todorović.

26.09.2024

12:35

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)
Live TV

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)

U Višem sudu u Beogradu održano je ročište po tužbi brata predsednika Vučića, Andreja Vučića, protiv medija Junajteg grupe u vlasništvu Dragana Šolaka. Povod za tužbu je kolumna na portalu Nove S. U pomenutoj kolumni spomenuto je da je Andrej Vučić "proslavio prvu milijardu", a autorka se poziva na kriminalni klan blizak bivšem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Andrej Vučić rekao je da će, ako presuda bude u njegovu korist, novac koji dobije dati u humanitarne svrhe. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je Nevena Đurić, potpredsednica Glavnog odbora SNS-a Nevena Đurić.

26.09.2024

10:21

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)
Live TV

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)

Milošević je kriv za rat u Bosni tokom devedesetih godina- rekao je Džozef Bajden, zaboravljajući svoju odgovornost za te iste ratove. Za svoj zločin, Bajden nikada nije odgovarao. U tom obraćanju spomenuo je i rat u Ukrajini ističući da Amerika ne sme da napusti Ukrajinu u ratu sa Rusijom. O porukama koje predsednik Srbije poslao u Njujorku, u emsiji "Info jutro" govorili su narodna poslanica Danijela Vujičić i Bratislav Jugović, član GO SNS.

26.09.2024

09:40

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30