• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: P. Ivković

27.09.2024

11:25

Radiša Blažić raskrinkan! Tvrdio da nije vođen postupak protiv njega, kolega svedočio i izneo istinu

Informer/društvene mreže

Vesti

Radiša Blažić raskrinkan! Tvrdio da nije vođen postupak protiv njega, kolega svedočio i izneo istinu

Podeli vest

U nastavku suđenja krvniku iz Dubone, Urošu Blažiću, koji je ubio devet, a ranio 12 osoba.

Nakon što je svedok pao u nesvest i napustio sudnicu, javio se advokat Perović i uložio primedbu na izjavu Milana Lesića.

- Stavljam primedbu na deo izjave "rekao je da će koristiti suplemente", on se ničega ne seća, osim da se seća da će ići u teretanu i koju će supstancu da koristi i misilim da je taj deo sračunat, kako bi hemijski preparati bili odgovorni - rekao je Perović. 

Goran Miletić kolega Radiše Blažiće svedočio je u Specijalnom sudu.

Foto: Privatna arhiva

 

 

- Ostajem pri svojoj izjavi. Ja sam od 2024. godine u penziji, Radišu poznajem od 1997. godine, služili smo zajedno bio je komandir čete u Rumi. Poznato mi je da su nestale bombe, u toku NATO agresije. Radiša je bio komandir čete, ja sam dobio zaduženje da zadužim bombe i metkove za automatsku pušku, i rečeno je da odem u magacin sa dva vojnika, imali smo dva sanduka sa oružjem, i video sam da su dve bombe oštećene, a onda sam u drugom sanduku video kako neke bombe fale, neke sa sve kutijom, a neke bez i ukupno ih je falilo 11. Vođen je postupak protiv 4 osobe, i protiv Blažića je vođen postupak. Radiša je imao zaduženu pušku i pištolj kao i svi, ali se to čuvalo i ja sam im izdavao. On je imao pristup magacinu, ali sam uvek bio i ja tu. Vojno disciplinski sud je vodio postupak. U momentu nestanka sva vojna sredstva isključujući pešadijsko naoružanje je bilo kod mene, bilo je obezbeđeno, ali nije bilo zaključano, bukvalno je svako mogao da dođe, ta prostorija nije imala ni vrata ni rešetke - izjavio je Miletić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30